Vernisajul expoziției artistului fotograf Mircea Albuțiu, 13 noiembrie 2018

De A.Frangu 09 Noiembrie 2018, 19:32 Cultura Brailei

afis expozitieMarţi, 13 noiembrie 2018, ora 17, la Galeria Gheorghe Naum a Muzeului Brăilei Carol I are loc vernisajul expoziției artistului fotograf Mircea Albuţiu, expoziție organizată sub genericul Jazzography. Sun expuse 30 de fotografii de Jazz realizate de Mircea Albuţiu, în perioada2011-2018, în care surprinde muzicienii la probele de sunet sau din backstage.

Detalii despre activitatea artistului aflăm de la organizatorul evenimentului:

O selecţie din această serie a fost prezentată la Podgorica (Muntenegru) în cadrul Jazz Appreciation Month (2013); la Bucureşti, în Hanul Gabroveni, în cadrul Bucharest Jazz Festival (2015) şi la Başov, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania (2017).

Fotografiile lui Mircea Albuţiu au fost preluate de mai multe publicaţii. Ele apar pe blogul Leica Camera, în revista culturală online Liternet, în revista foto Love Issue #8, în revista de fotografie contemporana Uncertain Magazine, în cartea Adrianei Cârcu, Jazzstories, precum şi pe copertele albumelor de Jazz ale lui Omar Sosa şi Lucian Ban Elevation.

Cariera lui Mircea Albuţiu a început în anul 2011, cu un proiect derulat la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, unde a documentat fotografic viaţa din culise a dansatorilor de balet. Treizeci de lucrări din seria Inside sunt expuse permanent la sediul acestei prestigioase instituţii de cultură muzicală.

În anul 2014 a realizat, tot la Cluj-Napoca, seria New Energy cu fotografii din spectacolul Amor Amores, de Gigi Căciuleanu. Aceasta a fost expusă în 2015 la Galeria Arcade 24 din Bistriţa, iar în 2017 la Teatro Jose Lucio da Silva din Leiria (Portugalia), la Institutul Cultural Român din Lisabona şi la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul Festivalului George Enescu.

Între anii 2015 şi 2017, Mircea Albuţiu a urmat un modul de master film documentar la UBB Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune. În această perioadă a realizat, la Opera Naţională Bucureşti, filmul de scurt metraj Making The Lake, despre punerea în scenă a spectacolului Lacul Lebedelor, cu coregraful Gheorghe Iancu.

Filmul său de dizertaţie, Khozyain, a participat la Festivalul SimFest unde a  primit premiul pentru cea mai bună producţie destinată minorităţilor etnice. Filmul a fost proiectat în festivaluri de film din Romania, Elvetia, Macedonia şi SUA.

În prezent, Mircea Albuţiu lucrează la două filme, având ca subiecte muzica de Jazz si dansul modern.

 

Autor A.Frangu 09 Noiembrie 2018, 19:32 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii