Bucurie sfântă de Paști din inimi de copii

De Redactia 28 Aprilie 2016, 15:15 Cultura Brailei

exponate Targ FloriiÎn perioada 22-24 aprilie 2016 s-a organizat la Brăila Mall Târgul de Florii, unde elevii unor şcoli şi licee din municipiul Brăila au confecţionat diverse obiecte, care se încadrează în tematica târgului: ouă pictate, ornamentate, realizate în diverse tehnici (origami, quilling ş.a.), felicitări pascale realizate în diverse tehnici, icoane pictate pe sticlă, lemn, hârtie şi alte obiecte care au atras atenţia publicului vizitator, toate acestea constituindu-se într-o expoziţie pascală cu vânzare.

Asociaţia Femeilor Creştin Ortodoxe – Filiala Brăila s-a implicat în desfăşurarea acestei activităţi asigurând materialele necesare confecţionării exponatelor realizate de elevi, majoritatea doamnelor profesoare de religie din municipiul Brăila fiind membre ale acestei asociaţii, ce o are ca preşedintă pe domnişoara profesoară de religie, Victoria FERESCU, de la Liceul Pedagogic D.P. Perpessicius Brăila.

Activitatea a făcut parte din Proiectul Naţional BUCURIA SĂRBĂTORILOR CREŞTINE cuprins în Calendarul Activităților Educative Regionale şi Interjudeţene având-o ca şi coordonator de proiect pe doamna profesoară Mirela Iordache de la Liceul Teoretic Panait Cerna Brăila, iar ca parteneri în acest proiect s-au implicat următoarele unităţi de învăţământ: Liceul Pedagogic D.P. Perpessicius Brăila, Şcoala Gimnazială M. Viteazul Brăila, Şcoala Gimnazială A. Pann Brăila, Şcoala Gimnazială N. Chercea Brăila, Şcoala Gimnazială Radu Tudoran Brăila și Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.

Această activitate a avut un impact pozitiv asupra tuturor celor implicați, căci profesorii de religie au adunat lângă ei colegi de cancelarie care au nevoia de a fi împreună în a face lucruri bune, frumoase întru slava lui Dumnezeu. Nu mai vorbim de faptul că elevii au răspuns cu mult entuziasm invitației profesorilor lor de a realiza diverse lucruri, prin care să se reflecte tot ceea ce au învățat în cadrul orelor de religie cu privire la valorificarea și cultivarea tradițiilor religioase specifice marii sărbători  pascale.

Tuturor acestor oameni de suflet, care au răspuns cu bucurie invitației noastre de a fi împreună în realizarea acestei activități le mulțumim și ne rugăm Domnului să-i binecuvânteze cu daruri minunate mântuitoare.

În urma vânzării unor lucrări expuse s-a adunat suma de 600 lei, care va fi donată elevilor din liceele Pedagogic şi Panait Cerna din Brăila, care au mare nevoie de ajutor financiar.

Articol realizat de
prof. de religie Victoria FERESCU
Liceul Pedagogic D. P. Perpessicius Brăila

 

Autor Redactia 28 Aprilie 2016, 15:15 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii