Stef primeste premiul I la Constanta

De Redactia 23 Septembrie 2012, 20:14 Cultura Brailei
Cenaclul literar "Mihail Sadoveanu" al Cercului militar din Constanta a organizat prima editie al concursului national de creatie literar artistica cu tema "Nelinistea marii".Concursul a fost structurat pe mai multe sectiuni :poezie,proza scurta,poezie umoristica,proza umoristica,epigrame,hai-ku,fabula,caricatura,fotografie,pictura si grafica.

S-au inscris la concurs 88 de creatori din 26 de judete. Din partea Brailei a participat artistul plastic Dumitru Stefanescu - STEF,care a fost nominalizat pentru premiere la sectiunile,caricatura si pictura.
Pentru cele 10 lucrari de caricatura,braileanul STEF a primit premiul I si o panoplie cu noduri marinaresti.

Presedinta juriului,Cristina Tamas,care este si presedinta Filialei "Dobrogea" a Uniunii Scriitorilor din Romania,in deschiderea festivitatii de premiere a spus : "Am aflat cu deosebita placere ca tema primei editii a Concursului national de creatie literar - artistica "Nelinistea marii",organizat de Cercul Militar Constanta,este "Marea si oamenii ei".

Era greu de gasit pentru o tema inaugurala,o apropiere mai fireasca decat oglindirea spiritului uman in nelinistea marii,sub semnul libertatii implacabile postulate de Sartre,asa cum apare si in versul lui Baudelaire reprodus pe unul dintre monumentele orasului nostru si anume,cel de la Dacia : "Om liber,tu vei iubi intotdeauna marea".

"Este o cinste si onoare pentru mine, orasului meu natal, celor care iubesc arta si frumosul din arta,sa aduc laurii de maslin din portul Euxin.Sunt fericit ca la cei 40 de ani de activitate artistica,sa adaug acest premiu la palmaresul meu de peste 145 de premii nationale si internationale.Dedic acest premiu managerului Eduard Szekeli de la SC DEXTYPE COMPANY SRL - Braila si iubitorilor de arta ",ne-a declarat STEF.                                                                                                                                               La La inchiderea editiei,am fost informati ,ca STEF a primit premiul III pentru grafica satirica la Festivalul de umor din Voluntari - Bucuresti

 

Autor Redactia 23 Septembrie 2012, 20:14 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate