Revista Casa Sperantei - a apărut nr.2 din iunie 2015

De Alexandrina Iordache 02 Iulie 2015, 14:09 Cultura Brailei

Casa sperantei nr.2Casa Sperantei, revista cu aparitie trimestriala, este editata de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Braila. Recent a aparut nr. 2 din iunie 2015.
Bogat ilustrata, revista prezinta în primele pagini aspecte din activitatea Federatiei Nationale ”Omenia” al C.A.R.P.-urilor din România din care face parte si C.A.R.P. Brăila, dl. Ilie Dudulea fiind vicepresedinte al federatiei:

- ”Nimic pentru noi, fără noi!”, mesajul presedintelui Federatiei Nationale ”Omenia” al C.A.R.P.-urilor din România, Gheorghe Chioaru
- aspecte de la Congresul National al Federatiei Nationale ”Omenia” care a avut loc în luna aprilie 2015 si la care a participat o delegatie a C.A.R.P. Braila condusa de presedintele acesteia, Ilie Dudulea
- despre proiectul ”Vârsta a treia - prioritate pe agenda publica”, proiect lansat în luna
martie 2015 de Asociatia C.A.R.P. ”Omenia” Bucuresti în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Opportunity Associates România.
”Ne propunem sa crestem gradul de constientizare a drepturilor persoanelor vârstnice la nivel national si sa crestem capacitatea noastra de a pleda pentru consolidarea protectiei persoanelor vârstnice din perspectiva drepturilor omului” a declarat presedintele Asociatiei C.A.R.P. ”Omenia” Bucuresti si al Federatiei Nationale ”Omenia” a C.A.R.P. din România, ing. Gheorghe Cioaru.

Aflam din paginile revistei ca dl. Ilie Dudulea, presedinte C.A.R.P. Braila, a participat în perioada 3-5 iunie 2015 la sesiunea de instruire ”Comunicarea interna si externa pentru organizatii de tip rețea” în cadrul proiectului ”Vârsta a treia - prioritate pe agenda publica”. Dl. Ilie Dudulea a participat la sesiunea de instruire în calitate de vicepresedinte al Comitetului director al Federatiei Nationale ”Omenia” a C.A.R.P.-urilor din România.
revista Casa sperantei, interior
Referitor la activitatea pe plan local, în revista sunt publicate consemnari de la Adunarea generala anuala - bilant 2014 dar si hotarârea Adunarii generale a C.A.R.P. Braila din 2 aprilie 2015 prin care membrii activi ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Braila se alatura si sustin proiectul ”Braila Capitala Europeana a Culturii 2021”.

”Din nou, Ion Balan” - consemnari de Aurel Hârjoghe legate de activitatea dramaturgului Ion Balan, prezentate la rubrica ”Oameni cu care, alaturi de întreaga comunitate, C.A.R.P. Brăila se mândreste”, pot fi lecturate în pagina 8 a revistei.

In paginile 9-11 sunt prezentate:
- confesiunile arhitectului Ioan Tipa legat de proiectul noului sediu al C.A.R.P. Braila,
- ”Cine sunt eu” - marturisire cu iz autobiografic a actorului Dan Vasile Moldoveanu, membru al C.A.R.P. Braila,
- ”Avem nevoie de Eminescu” - consideratii semnate de jr.col.(r) Aurel Hârjaghe.

Coperta spate prezinta Asociatia Culturala ”Dunarea Albastra”, prelucrarea realizata de Ion Petrea intitulata E ușor sa fii ”om” si un material despre Ziua Mondiala a Populatiei, zi sarbatorita la 11 iulie.

Revista se tipareste în 8.000 de exemplare si se distribuie gratuit. Colectivul de redactie este format din: Ilie Dudulea - presedinte de onoare, Traian Popa, Aurel Hârjoghe, Rodica Boșneagu - secretariat, Florin-Laurențiu Boșneagu - culegere, Ghinea Mitrea - redactor.

 

Autor Alexandrina Iordache 02 Iulie 2015, 14:09 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii