Premiera oficiala a piesei Casa la Teatrul Maria Filotti

De Alexandrina Iordache 11 Noiembrie 2013, 20:34 Cultura Brailei
Sâmbătă, 16 noiembrie 2013, ora 18.00, in sala studio a teatrului "Maria Filotti" Brăila are loc spectacolul cu piesa rusească "Casa" de Evgheni Grîşkoveţ şi Anna Matison, traducerea în limba română de Bogdan Budeş, prima premieră oficială a managerului Lucian Sabados.

"Casa" de Evgheni Griskovet si Anna Matison este un text pentru toate categoriile socioprofesionale şi de vârstă, un spectacol în care se vor regăsi şi cei maturi şi în mod special cei tineri.

Distribuţia spectacolului este asigurata de câţiva dintre cei mai talentaţi actori ai Teatrului "Maria Filotti": Alin Florea,in rol principal, alături de care evoluează: Ramona Gângă, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Liliana Ghiţă, Valentin Terente, Corina Georgiana Borş, Dan Moldoveanu/ Marius Exarhu.

Regizorul spectacolului este Sânziana Stoican, o artistă tanara care, până acum, a montat cu succes şi pe alte scene ale ţării spectacole, cu unul dintre ele, “Ce zile frumoase!” de Samuel Beckett, montat la UNTEATRU Bucureşti, a castigat premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul de Teatru Independent desfasurat la Bucuresti.

Scenografia spectacolului este semnată de Valentin Vârlan, un tânăr arhitect care s-a îndreptat către teatru şi propune, cu acest proiect, un concept modern de convenţie scenică, o tehnică în stil minimalist, sugerată prin elemente de decor. O scenografie inteligentă, clară, care potenţează ideile regizorale, premiat si el la festivalul amintit.

Premiera spectacolului "Casa" face parte integrată din programul managerului teatrului Lucian Sabados bazat pe creativitate şi performanţă,  denumit „Început de drum - provocare şi/sau şansă”, având  ca scop  încurajarea tinerilor regizori şi oferirea şansei colectivului artistic să lucreze cu aceştia,  program  menit să refacă şi să consolideze legăturile de suflet ale artiştilor brăileni cu publicul lor fidel.

 

Autor Alexandrina Iordache 11 Noiembrie 2013, 20:34 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii