Atelierul Poveștile IEI din 22 ianuarie 2016 se desfășoară la Muzeul Brăilei

De Redactia 20 Ianuarie 2016, 15:37 Cultura Brailei

Vineri, 22 ianuarie 2016, de la ora 16.30, iubitorii de frumos şi artă populară sunt invitaţi să participe la prima întâlnire din acest an a atelierului de cusături tradiţionale “Poveştile IEI”. Atelierele “Poveştile IEI”, deschise publicului din anul 2014, sunt dedicate meşteşugului confecţionării unei cămăşi tradiţionale, iar participaţii sunt iniţiaţi în arta coaserii unui astfel de obiect vestimentar atât de iubit de către români.

De data aceasta, “şezătoarea” se va desfăşura la sediul Secţiei de Etnografie a Muzeului Brăilei, strada Polonă nr. 14 , iar gazdele, doamnele Gabriela Dorina Cloşcă, şef secţie, şi Ioana Brânză, restaurator, vor prezenta câteva dintre tainele restaurării şi recondiţionării obiectelor vechi pe suport textil.

Acest atelier este aşteptat de participanţii la şezătorile “Poveştile IEI”, pentru că adeseori aceştia posedă cămăşi vechi sau alte piese de îmbrăcăminte care au nevoie de retuşuri. Fiind obiecte vechi şi preţioase, modalitatea de lucru este deosebită, iar sfaturile unor specialişti sunt aşteptate şi apreciate.

Atelierul “Poveştile IEI” se desfăşoară lunar, de obicei în spaţiul Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila, şi se adresează persoanelor din Brăila sau Galaţi care iubesc arta populară, în general, şi celor care doresc să afle cum se coase o cămaşă tradiţională, în particular.

Periodic, avem invitaţi din cele mai diverse domenii care prezintă portul tradiţional din perspective inedite: semnificaţii, cromatică, tendinţe, tehnici de lucru etc.

Întâlnirea lunii ianuarie este rezultatul unei colaborării frumoase cu specialiştii Secţiei de Etnografie de la care avem foarte multe de învăţat. Pe viitor intenţionăm să menţinem interesul participanţilor oferind informaţii practice, aplicate şi prin îmbogăţirea bagajului de cunoştinţe din acest domeniu” precizează Corina Ciuraru, coordonatorul atelierelor “Poveştile IEI Brăila – Galaţi”.

Laura Caplea
Purtător de cuvânt
Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila

 

Autor Redactia 20 Ianuarie 2016, 15:37 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii