„Pași spre alimentația ideală” autor dr. Ionel Bratu. Apariție editorială

De A.Frangu 23 Octombrie 2019, 20:56 Cultura Brailei

dr Bratu - pasi spre alimentatia ideala

Mulți dintre noi am trecut pragul unui cabinet de cardiologie ocazie cu care am primit pe lângă tratamentul medicamentos și sfaturi de urmat pentru un stil de viață sănătos. Tratamentul sigur l-am urmat dar sfaturile le-am uitat din clipa în care am ieșit pe ușa cabbinetului.

Dl.dr.Ionel Bratu, medic specialist cardiolog, vine în ajutorul pacienților și a celor care doresc un stil de viață sănătos pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu broșura „Pași spre alimentația ideală” al cărui autor este, apărută la editura Viață și Sănătate.

Broșura „Pași spre alimentația ideală” este structurată pe 8 capitole: De ce sunt bolnav, Programul corect al meselor, Junk-food, Piramida alimentației raționale, Carnea și brânza, Alte principii de alimentație sănătoasă, Puterea de a face schimbări și Bucătăria sănătoasă.

Alimentația necorespunzătoare este, de multe ori, una din cauzele îmbolnăvirii. Dl.dr. Ionel Bratu își propune să ofere informații cât mai corecte despre o alimentație sănătoasă.

”Alimentanția este extrem de importantă pentru buna funcționare a organismului nostru, deoarece corpurile noastre sunt constituite din alimentele pe care le consumăm. Ar trebui alese acele alimente care furnizează cel mai bine elementele necesare construirii corpului. În această alegere, apetitul (pofta) nu este ghidul cel mai sigur. Prin obiceiuri greșite de alimentație, apetitul a devenit stricat. El cere adesea hrană care distruge sănătatea și provoacă slăbiciune, în loc să aducă tărie. De asemenea, nu ne putem conduce sigur după obiceiurile societății. Boala și suferința se întâlnesc la orice pas, iar această stare de lucruri scoate în evidență faptul că oamenii fac frecvent greșeli, inclusiv în ce privește alimentația. Nu aș vrea ca cititorul să rămână cu impresia că alimentația greșită este singura cauză a îmbolnăvirii. Legile sănătății sunt mult mai multe și acoperă fiecare domeniu al existenței omului” - dr. Ionel Bratu.

Cartea poate fi comandată pe butonul verde.

comanda aici

 

 

 

Autor A.Frangu 23 Octombrie 2019, 20:56 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii