O poezie pentru prea putin. Lansarea volumului Maria

De Mihai Vintilă 09 Octombrie 2013, 21:21 Cultura Brailei


Cand vii de la o lansare de poezie e greu sa iti gasesti cuvintele. Ele sunt inca ratacite printre versurile pe care le-ai ascultat sunt uneori razvratite de firescul lor de a fi banale. Miercuri 9 octombrie Tudor Alexandru Costin a lansat "Maria", la sediul Muzeului Brailei.

Volumul aparut la editura Transilvania din Baia Mare este incununarea unor incercari literare reusite dar culese doar in paginile unor antologii. Anfitrionul manifestarii poetul Virgil Andronescu a prezentat pe rand vorbitorii care au impartasit ganduri legate de poezia autorului.

Criticul si scriitorul Dumitru Anghel o considera o prozodie eleborata, altceva decat ce este pe piata de carte. "Maria este sirena care i-a tulburat linistea, visele " crede domnul profesor. Apoi Virgil Andronescu spune de volum ca este structurat in jurul unui dialog imaginar iar despre Maria ca este un personaj mai mult real decat inchipuit, o iubire ideala.Doamna Virginia Paraschiv de la editura Transilvania considera ca "poezia se aduce si se induce in suflet pentru ca exista o nevoie a omeniei in literatura romana". Dumneaei crede ca a gasit in cartea lui Tudor Alexandru Costin reverberatiile unei poezii autentice.

Mihai Ganea din partea aceleiasi edituri considera ca intalnirea cu poetul se inscrie in intalnirile pe care le-a avut in viata cu braileni si apoi s-a referit cu evlavie la povestea mauscrisului.

S-a prezentat un film unde poezia autorului a fost pusa pe muzica si recitata de membrii apropiati editurii maramuresene.In final autorul a avut cuvinte de spus dar emotia lansarii si-a pus amprenta. Demn de retinut ar fi faptul ca "totul s-a nascut spontan" iar unele poezii nu au intrat in acest volum.

In final epigramistii Paun Condrut si Ion Negrut au spus cateva epigrame inspirate de momentul lansarii iar autorul s-a razboit cu autografele.

 

Autor Mihai Vintilă 09 Octombrie 2013, 21:21 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate