Muzeul Brăilei participă la evenimentele organizate la Stăncuța la sosirea participanților la Tour International Danubien (TID)

De A.Frangu 24 August 2018, 16:53 Cultura Brailei

TID logoMiercuri, 29 august 2018, participanții la Tour International Danubien (TID) ajung în comuna Stăncuța din județul Brăila, unde, cu acestă ocazie, se vor desfășura mai multe activități. Dr. Brîndușa Ilie, muzeograf în cadrul Secției „Etnografie” a Muzeului Brăilei , va prezenta o serie de aspecte legate de identitatea culturală a zonei, participanților la TID și elevilor Școlilor Gimnaziale din comunele Stăncuța și Cuza Vodă.

Tour International Danubien (TID) este un turneu internațional de caiac, canoe și canotaj organizat pe Dunăre, în lungime de aproximativ 2516 km. Turneul a ajuns la ediția cu numărul 63 și este cel mai lung turneu de acest profil din lume,  având peste 70 de participanți străini și români. El a fost organizat pentru prima dată în anul 1956 având pe atunci punctul de start la Bratislava iar cel de final la Budapesta. Acum pornește din Ingolstadt, Germania și se termină la Sfântu Gheorghe, România.

Pe partea română a TID se vor parcurge în total 424 km (391 km fără meandre).

Întâlnirea participanților cu startul pe partea română este la Chiciu, județul Călărași, sâmbătă 25 august, începând cu ora 17. Plecarea este duminică, 26 august, împreună cu restul participanților ce vin din Bulgaria iar pe 29 august 2018 participanții ajung în comuna Stăncuța din județul Brăila.

 

Autor A.Frangu 24 August 2018, 16:53 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii