Lansarea cărții Iubire la margine de eșafod la Muzeul Brăilei, 14 aprilie 2018

De A.Frangu 13 Aprilie 2018, 15:12 Cultura Brailei

lansare carteSâmbătă, 14 aprilie 2018, ora 11, în sala de festivități a Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3), are loc lansarea cărții Iubire la margine de eșafod, de Elena Dumitrescu Nentwig. Cartea a apărut în acest an la Editura Istros.

Prezintă:
- dr. Valentin Popa, scriitor, muzeograf;
- dr. Viorel Coman, scriitor, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor - secția „critică și istorie literară”.

Moderator: prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei „Carol I”.

Date despre autoare aflăm de la Laura Caplea, purtătorul de cuvânt al muzeului:
Elena Dumitrescu-Nentwig este autoarea volumelor: Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…; Naufragiații din Brăila; Noi, romii și restul lumii; De răsfoit - Basme și povestiri pentru copii; Credinciosul meu dușman, volum lansat în anul 2017 în cadrul Festivalului Internațional „Mihail Sebastian”, ediția a V-a, desfășurat în perioada 2-5 noiembrie.

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a născut la Brăila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” București, la clasa profesorilor Valentin Teodorian și Hero Lupescu. Este soprană lirică a cărei recunoaștere internatională a avut loc după anul 1970, imediat după plecarea sa în exil. A cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a inițiat, predă lecții de canto tinerilor din Belgia și Portugalia, aflați la început de carieră.
În paralel, talentul literar nu i-a dat pace și de aceea scrie, în limbile română și germană, romane, piese de teatru, cărți pentru copii, care au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor și în presa de specialitate.

 

Autor A.Frangu 13 Aprilie 2018, 15:12 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii