Mihai Vintila si-a lansat volumul de versuri Ordine in ganduri

De Alexandrina Iordache 24 Septembrie 2013, 01:21 Cultura Brailei
Vineri, 20 septembrie 2013, ora 17,00, in sala "Fanus Neagu" a Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" din Braila, sediul nou din Piata Poligon, a avut loc lansarea volumului de poezii "Ordine in ganduri" de Mihai Vintila.
Moderatorul evenimentului a fost Claudiu Braileanu din partea Bibliotecii "Panait Istrati".

Cu aceasta lansare de carte a fost inaugurata sala "Fanus Neagu" din cadrul bibliotecii. Scriitorul si criticul literar Dumitru Anghel a facut o scurta prezentare a autorului si aprecieri critice asupra poeziilor cuprinse in volumul "Ordine in ganduri".

Pornind de la faptul ca lansarea de carte s-a desfasurat in sala Fanus Neagu, mare iubitor al Brailei, scriitorul Ion Balan s-a oprit si asupra catorva poezii ale lui Mihai Vintila din volumul "Fiare si oameni", poezii in care dragostea autorului pentru Braila este evidenta.

Autorul, Mihai Vintila, a citit, apoi, cateva poezii din volum. Profesoara Adriana Grigorescu, prezenta la eveniment, a tinut sa-si felicite fostul elev pentru volumul de poezii.

Din orasul Straseni - Republica Moldova, profesoarele Nina Macari si Eleonora Stratulat au fost prezente, la Braila, special pentru aceasta lansare si au tinut sa felicite autorul. Nina Macari a formulat aprecieri critice asupra versurilor, i-a oferit autorului o diploma si o stea a succesului iar bibliotecii un tablou.

Trebuie mentionat faptul ca Biblioteca Judeteana Panait Istrati este infratita cu Biblioteca Raionala din Straseni careia i-a facut mai multe donatii de carte.

La aceasta lansare de carte a fost o atmosfera calda, plina de poezie si muzica. Fundalul muzical al evenimentului a fost asigurat, la chitara si voce, de tanarul si talentatul Cristian Piron, prestatia lui fiind apreciata de asistenta prin aplauze furtunoase.


Sarea si piperul lansarii l-a constituit momentul epigramelor. Epigramistii Vasile Mandric, Ionel Negrut, Lucia Patrascu si Stela Serbu-Raducan aruncandu-si "sagetile" asupra autorului.

"Scrie domnul printre randuri
Si ce-a fost si ce-o mai fi...
Poate facem intr-o zi
Ceva "Ordine in ganduri" (Lucia Patrascu)

Mihai Vintila, economist de profesie, a mai publicat doua carti de poezie: "Primii Pasi"(2005) si "Fiare si oameni" (2012). Volumul lansat, "Ordine in ganduri", a aparut la Editura PIM, Iasi.

Din acest volum, "Ordine in ganduri", reproduc poezia "Compatibilitate":

Pentru schimbarea ce ne-o cer
Trebuie sa incepem cu noi
Sa ne schimbam mainile
Cu altele mai bune
Sa ne schimbam picioarele
Cu unele mai aratoase
Sa ne schimbam capul
Cu unul mai destept
Si, la sfarsit,
Sa ne schimbam sufletul
Pentru ca doar astfel
Vom fi compatibili
Cu lumea minciunii
De dincolo de
Ordinea in ganduri


 

Autor Alexandrina Iordache 24 Septembrie 2013, 01:21 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate