Mezzosoprana Florentina Soare, Premiul II la Concursul Naţional al Liedului Românesc

De Redactia 09 Noiembrie 2016, 12:00 Cultura Brailei

mezzosoprana Florentina SoareProfesor de canto în cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila şi prim-solistă a Teatrului "Nae Leonard" din Galaţi, mezzosoprana Florentina Soare, născută la Brăila, s-a clasat pe cel de-al doilea loc la Concursul Naţional al Liedului Românesc, iniţiat de soprana Mariana Nicolescu la Braşov, în 2003.

Această manifestare readuce an de an în conştiinţa naţională bijuterii create de compozitorii români în aria cântecului de dor, iar anul acesta a marcat 135 de ani de la naşterea lui George Enescu, fiind şi un omagiu adus marelui compozitor. La actuala ediţie, desfăşurată la ArCuB Gabroveni din Bucureşti, s-au înscris 55 de concurenţi care s-au prezentat în faţa juriului prezidat de Mariana Nicolesco şi din care au făcut parte compozitoarea Carmen Petra-Basacopol, muzicologul academician Octavian Lazăr Cosma, compozitorii Dan Dediu şi Adrian Pop. Juriul a fost cucerit de colega noastră dupa ce a interpretat „Tatăl nostru” de Felicia Donceanu şi „Maurerlied” de George Enescu, iar în gala concursului a interpretat liedul „Bâlci în Alderbaran” pe versurile lui Tudor Arghezi, muzica Felicia Donceanu.

„Mulţumesc doamnei Mariana Nicolesco pentru acordarea acestui premiu, pianistului Alexandru Petrovici pentru profesionalism, iar celor care au participat la acest minunat concurs, le transmit sincere felicitări şi le doresc mult succes !!!” – a declarat, plină de entuziasm şi dragoste pentru cânt, Florentina Soare.

Mezzosoprana Florentina Soare este absolventă a Şcolii Populare de Artă "Vespasian Lungu" Brăila şi a Liceului de Artă "Hariclea Darclee" Brăila - clasa de canto clasic profesor Mariana Iordache. Dintre performanţele sale mai recente amintim: premiul al doilea câştigat la ediţia jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional „Hariclea Darcleé” Brăila - 2015, rolul Eliza Doolitlle din opereta "My Fair Lady" de Frederick Loewe, recitalul dedicat lui George Enescu şi susţinut la Muzeul Naţional "George Enescu" Bucureşti, turneul întreprins în China alături de celebra soprană Mariana Nicolesco, precum şi debutul în rolul Cenuşăresei din opera „La Cenerentola” de G. Rossini, La Festivalul Opera Operosa, ce s-a desfăşurat în luna August 2016, la fortăreaţa Kanly Kula din Muntenegru şi în urma căruia jurnalistul revistei „Opera Now” – Robert Thickness din Londra afirma:

„Mezzosoprana de origine română Florentina Soare poate face mult mai mult decât să cânte doar note: au existat indicii de reală profunzime de caracter şi de ton, precum şi modul în care a abordat şi a preluat controlul muzical şi dramatic la sfârşitul operei prin aria «Non piu mesta», a fost impresionant, solid şi mişcător".

„Invit iubitorii de muzică bună şi de calitate la spectacolele Festivalului Internaţional „Leonard” (ed. a XIII-a), organizat în perioada 23 octombrie - 4 decembrie 2016 la sediul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, unde voi juca în spectacolele „Nabucco” de G. Verdi, în „Lucia di Lamermoor” de G. Donizetti şi în opera „Luceafărul” (versuri de Mihai Eminescu, pe muzica lui Nicolae Bretan) dedicată Zilei Naţionale a României, unde intrarea va fi liberă. Festivalul se va încheia cu un concert aniversar - gală de operă, invitat special maestrul Vasile Moldoveanu care, pe parcursul lunii noiembrie, va susţine şi un masterclass” - a mai declarat Florentina Soare.

Manager interimar,
Gigi-Cristian Morozan

 

Autor Redactia 09 Noiembrie 2016, 12:00 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii