Dor de Basarabia, manifestare cultural-artistică la Casa Goangă, 24 martie 2018

De A.Frangu 21 Martie 2018, 21:59 Cultura Brailei

afis manifestareSâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, Piața Poligon nr. 2, Brăila, are loc manifestarea cultural-artistică „Dor de Basarabia” și lansarea volumului „Brăila sub semnul Centenarului”.

Detalii în comunicatul dat publicității de Casa de Cultură a municipiului Brăila:

La 27 martie 1918, Basarabia se unea cu România. Era începutul unei reparații istorice, care va continua cu unirea Bucovinei, în noiembrie 1918 și se va încheia la 1 decembrie 1918, când Transilvania, Banatul și Crișana se uneau cu România.

Ca semn de recunoaștere a importanței evenimentului istoric de acum 100 de ani, Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România și Asociaţia ProBasarabia şi Bucovina, filiala Vasile Voloc Brăila, organizează manifestarea cultural-artistică Dor de Basarabia.

Acţiunea are loc, sâmbătă, 24 martie 2018, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, la eveniment urmând să participe și o delegație culturală din localitatea Bieşti, Republica Moldova, condusă de Ion Vlas, primarul comunei.

În cadrul manifestării, profesorul dr. Ştefan Aftodor, preşedintele Societății de Ştiinţe Istorice din România, filiala Brăila, va prezenta comunicarea Centenarul Marii Unirii și Basarabia înlăcrimată.

Programul artistic include un recital extraordinar susținut de Ansamblului Coral Semănătorii din Republica Moldova, un potpuriu folcloric românesc cu soliştii Casei de Cultură a Municipiului Brăila și momente muzicale oferite de grupul folk Generaţii, condus de profesorul Dumitru Popescu.
 
În preambulul manifestării, va avea loc lansarea volumului apărut sub egida Casei de Cultură - Brăila sub semnul centenarului, o culegere de Studii și Articole de Istorie ale Membrilor Filialei Brăila a Societății de Științe Istorice din România, volum coordonat și îngrijit de prof.dr Ștefan Aftodor și prof.dr. Mihai Rădulescu.

Manager
Emanoil CIUCAŞU

 

Autor A.Frangu 21 Martie 2018, 21:59 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii