Spaţiul răsturnat a lui Vasile Mandric

De Mihai Vintilă 17 Decembrie 2014, 11:03 Cultura Brailei

Vasile Mandric - lansare Spatiu rasturnat

Marţi seara în primitoarea sală Fănuş Neagu a bibliotecii judeţene Panait Istrati din Brăila a avut loc lansarea volumului de poezie a domnului Vasile Mandric - Spaţiu răsturnat, apărut la editura Istros Brăila. Moderatorul Ion Volcu, inedit în această postură, a făcut oficiile de gazdă din partea bibliotecii oferind pe rând cuvântul invitaţilor şi autorului.

Astfel domnul profesor Dumitru Anghel din postura dumnealui de critic literar a considerat volumul domnului Mandric drept o literatură de sertar care acum poate vedea lumina tiparului. Cu exemple bine alese acesta a construit o imagine a protestului împotriva unui sistem roşu pe care autorul o face în mai multe poezii.

Pe aceaşi idee a mers si doamna scriitoare Lucia Pătraşcu care cu vocea sa inconfundabilă a reuşit să dea viaţă unor poezii care la timpul lor au mişcat imaginaţia ascultătorilor. Şi doamana Magdalena Iugulescu a mers pe aceeaşi idee a protestului contra sistemului. Mai mult vorbitoarea a reuşit şi conturarea unei imagini a momentului când poeziile au prins viaţă.

Invitatul special al serii a fost scriitorul Sterian Vicol, redactorul şef al publicaţiei Porto Franco din Galaţi. Acesta a făcut întâi o incursiune în universul literar local din Brăila şi Galati conturând imaginea scriitorului Mandric prin evocarea unor întâmplări.

Finalul a fost dedicat lui Vasile Mandric. Mai întâi acesta a făcut o introspectie în devenirea sa literară iar apoi s-a concentrat pe drumul conturării stilului său.

Autorul nu a fost iertat de epigramiştii locali. Astfel Ion Negruţ şi Stela Şerbu Răducan i-au dedicat epigrame pornind de la titlul volumului. Am avut şi eu o mică răutate de epigramă ştiut fiind faptul că epigramistul Vasile Mandric nu m-a iertat încondeindu-mă la fiecare lansare a propriilor mele cărţi.

După toate, seara s-a încheiat cu o trataţie unde s-au purtat discuţii aprinse despre literatură sau despre proiecte literare.

 

Autor Mihai Vintilă 17 Decembrie 2014, 11:03 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii