Lansare de carte: ”Aleiul Cuza și alte monumente“ o istorie ilustrată a Brăilei, autor prof. Ioan Munteanu

De A.Frangu 11 Noiembrie 2015, 09:30 Cultura Brailei

Vineri, 13 noiembrie, la ora 17.00, la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila, Piața Poligon, nr. 4, are loc lansarea albumului foto-documentar Aleiul Cuza și alte monumente - o istorie ilustrată, autor profesor Ioan Munteanu. Evenimentul se desfășoară în Sala de lectură de la etajul 1 al bibliotecii. Prezentarea albumului va fi făcută de Viorel Coman, scriitor, Costel Drăgan, arhitect și Constantin Toader, profesor.

Odată cu lansarea cărții al cărui autor este profesorul Ioan Munteanu are loc și închiderea oficială a proiectului ”Orașul ca moștenire pentru viitor, clădiri de patrimoniu - album foto-documentar”.

Volumul al cărui autor este profesorul Ioan Munteanu ”este rezultatul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Brăila prin ”Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean” cultură, culte, sport pentru anul 2015 și implementat de ccătre Asociația Națională a Bibliotecilor și Bibliotecarilor Publici din România (ANBPR) Filiala Brăila. Este al doilea proiect editorial al Asociației finalizat în anul 2015 și, ca șip rimul, vizează subiecte de istorie locală și memorie culturală.

Autorul, profesorul Ioan Munteanu, personalitate brăileana cunoscută, scriitor cu peste 20 de titluri despre Brăila și împrejurimile ei, a depus o muncă minuțioasă și riguroasă de cercetare și documentare, rezultatul fiind o atractivă ”istorie ilustrată” a unor case cu poveste din orașul nostru.

Dorința autorului de a contribui la regăsirea poveștilor uitate s-a suprapus perfect cu intențiile ANBPR  Filiala Brăila și ale Editurii ”Proilavia” și astfel s-a născut un album deosebit, o carte care poate sta cu mândrie în orice bibliotecă. In plus, între paginile ei, cititorul va găsi modalități moderne, surprinzătoare, prin care este ghidat să viziteze la pas toate obiectivele descrise. Din acest motiv cartea va fi o atracție și pentru cei în vârstă care, cu nostalgie, vor descoperi Brăila tinereții lor, dar și pentru cei tineri, care vor avea ocazia să testeze tehnologii moderne bazate pe coduri QR. Pe de
altă parte, volumul va satisface cele mai mari exigențe de calitate, fiind realizat în condiții grafice deosebite” - Laura Caplea, purtător de cuvânt al Bibliotecii Județene ”Panait Istrati” Brăila

 

Autor A.Frangu 11 Noiembrie 2015, 09:30 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii