Gheorghe Gorincu lansează cartea „Pagini memorabile din trecutul Brăilei” ediție revizuită și adăugită

De A.Frangu 14 Aprilie 2016, 22:14 Cultura Brailei

afis lansare carteMiercuri, 20 aprilie 2016, ora 17.00, în sala Fănuș Neagu, etaj III, Biblioteca ”Panait Istrati” Brăila, Piața Poligon nr. 4, are loc lansarea cărții ”Pagini memorabile din trecutul Brăilei” ediție revizuită și adăugită, autor Gheorghe Gorincu.

Moderatorul evenimentului este Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii.
Despre va fi prezentată de: prof. Dumitru Anghel, prof.dr. Viorel Coman și conf. univ.dr. Valentin Popa

Cartea „Pagini memorabile din trecutul Brăilei” - ediție revizuită și adăugită, structurată pe 17 capitole, este o cronică de istorie locală. Ea aduce în fața cititorilor aspecte deosebite și informații din viața, istoria și cultura Brăilei. Oameni, fapte și evenimente care au marcat viața orașului își regăsesc locul în Paginile memorabile din trecutul Brăilei.


Mai multe date despre activitatea profesională și cea publicistică aflăm din comunicatul de presă dat publicității de Bibliotecă:

”Gheoghe Gorincu are o activitate profesională impresionantă. Între 1950 -1952, a fost contabil şi inspector de credite la Sucursala Fălticeni a Băncii Naţionale. Trei ani mai târziu, acesta a devenit inspector-şef la Sucursala Brăila a Băncii Naţionale, dar şi profesor la Şcoala Tehnică Financiară şi Liceul Economic „Ion Ghica” din oraş. În perioada 1975 -1986, a fost director la Grupul Şcolar Radio-TV din Brăila.

Ca activitate publicistică, Gorincu a publicat peste 40 de articole, studii și cercetări privind operaţiunile bancare și economia de piață, în presa locală și în revistele de specialitate. De 24 de ani conduce editura personală „Danubius”.

Economist, publicist, istoric, dar și mentor al mai multor generații de elevi, Gheorghe Gorincu a publicat ca autor cărţile:
- “Contabilitate practică” (1973),
- “Practicum în contabilitatea agricolă” (1977),  
- “Dicţionarul economiei de piaţă” (1991),
- “Itinerar sentimental Fălticeni – Brăila” (2010),
- “Zestrea de suflet a familiei prof. Gheorghe şi Florica Gorincu” (2012),
- “Prezenţe ale elevilor şi absolvenţilor din învăţământul preuniversitar în lumea contemporană” (2013), - “Ani de liceu” (2013), - ”Istorie trăită şi comentată în imagini şi date cronologice de-a lungul timpului” (2014),
- ”Personalități în formare” (2015),
- "Pagini memorabile din trecutul Brăilei" (2015)”.

 

Autor A.Frangu 14 Aprilie 2016, 22:14 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii