Final de Festival Zile si nopti de teatru european la Braila, sub semnul marelui dramaturg I.L.Caragiale!

De Virgil Andronescu 15 Octombrie 2012, 13:55 Cultura Brailei
Festivalul  ,,Zile si nopti de teatru European la Braila’’ ( 7-13 0ctombrie 2012 ), si-a avut sambata ultimele reprezentatii: in Foaierul teatrului ,,Maria Filotti’’, la orele 16.00, s-a desfasurat recitalul ,, Moftangii, romanii verzi si…procesele verbale!’’ din proza lui I.Luca Caragiale, recital sustinut de actorul George Toropoc.

De la orele 17.00, tot in Foaier, s-a lansat cartea ,,Radu Afrim - Tesuturile fragilitatii’’ de Cristina Rusieski ( in prezenta autorului ). Ziua de ieri a fost si ultima, dintr-o saptamana intreaga de festival de teatru la Braila. Am fost present in Sala Mare a teatrului la piesa ,,C.F.R.- Cometa, Copilul si Catelul’’- un colaj teatral dupa texte de I.L. Caragiale. Trupa teatrului ,,Odeon’’ din Bucuresti a adus in fata publicului select si avizat din braila, artistii: Dorina Lazar, Rodica Mandache, Oana Stefanescu, Paula Niculita, Nicoleta Lefter, Constantin Cojocaru / Marius Damian, Ionel Mihailescu, Pavel Bartos sip e Veronica Gherasim. Regia spectacolului a fost semnata de cunoscutul regizor Alexandru Dabija.

De la orele 19.00, in sala Studio, s-a jucat piesa ,,Fata din curcubeu’’ de Lia Bugnar, in regia Liei Bugnar, si in care au jucat actorii: Tania Popa si Marian Hancu ( la pian ) de la Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti. Ultima reprezentatie din ultima seara de festival a fost piesa ,,Noi 4’’ de Lia Bugnar, in regia Dorinei Chiriac, si a avut in distributie actorii: Ilinca Manolache, Maria Obretin, Lia Bugnar si Marius Manole. Piesa a fost jucata de actorii Companiei de teatru Teatrul nu e o cladire - din Bucuresti.

 

Autor Virgil Andronescu 15 Octombrie 2012, 13:55 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii