Filmul ”De ce eu?” - proiectie de gala la Casa Tineretului Braila

De A.Frangu 24 Februarie 2015, 14:34 Cultura Brailei

Incepând din 2De ce eu, scena din film7 februarie 2015 filmul ”De ce eu?” a carui premiera mondială a avut loc la Festivalul de la Berlin. În Brăila, filmul va putea fi vizionat din 27 februarie la Cinema City.

Joi, 5 martie, de la ora 9,00, la Casa de Cultura a Tineretului are loc o proiecție de gală la Brăila a filmului ”De ce eu?” unde vor fi invitati speciali trei actori de la Teatrul ”Maria Filotti”.

La eveniment vor lua parte regizorul Tudor Giurgiu și actorii Emilian Oprea, Alin Florea, Liviu Pintileasa, Mihai Constantin, Andreea Vasile.

Biletele pot fi achiziționate în avans, începând din 23 februarie, din rețeaua Bilet.ro, iar de la Casa de Cultură a Tineretului, doar în ziua proiecției, de la 16.00.

Trei dintre invitații care se vor întâlni cu publicul brăilean pe 5 martie sunt actori îndrăgiți ai Teatrului „Maria Filotti” din Brăila: Emilian Oprea, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema, Liviu Pintileasa, în rolul unui coleg al procurorului Cristian, și Alin Florea, care-l interpretează pe personajul inspirat de procurorul Alexandru Lele.

Spectatorii vor avea ocazia să-i vadă și pe marele ecran, într-un thriller politic inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, și a presiunilor exercitate asupra sa.

Filmul despre Panait e, oarecum, filmul despre eșecul unei generații din care fac parte. Care a crezut că schimbările politice ale anului 1989, că despărțirea de comunism va însemna o rupere definitivă cu sistemul vechi mafiot și corupt. În 2002 (anul morții lui Panait), dar și în prezent, realitatea românească e una dură: vechii ofițeri și activiști din Securitate monopolizează nu doar afaceri importante, ci și poziții importante în politică”, declară regizorul Tudor Giurgiu, care semnează scenariul împreună cu Loredana Novak.

Cristian (Emilian Oprea) este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

În film joacă și Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

 

Autor A.Frangu 24 Februarie 2015, 14:34 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii