Festivalul George Grigoriu - Braila, 18-20 mai 2012

De Redactia 18 Mai 2012, 14:48 Cultura Brailei
Timp de trei zile Braila va fi gazda Festivalului international de muzica usoara “George Grigoriu”. Manifestarea este la a VIII-a editie si se desfasoara la Casa Tineretului din Braila in perioada 18 - 20 mai 2012, de la ora 19,00.

In primele doua seri se va desfasura concursul propriu-zis,in a treia seara va avea loc pemierea castigatorilor si Gala laureatilor. Vor fi prezenti 26 de concurenti din care 11 romani si 15 straini. Conform regulamentului, concurentii vor interpreta cel putin o piesa din repertoriul lui George Grigoriu.

Concurentii au varste intre 16-29 de ani si sunt acompaniati de orchestra dirijata de compozitorul Ionel Tudor.

La aceasta editie vor sustine recitaluri Fuego, Loredana, Angela Similea si Ovidiu Komornyk dar si laureati ai editiilor anterioare.

Prezentatorul festivalului este Octavian Ursulescu iar din juriu fac parte: Marius Teicu – presedinte, Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei (fiica compozitorului), Franco Ianizzi – Italia, Oleg Volontir, Martin Karnolski si Romiana Nacheva – Bulgaria, Mariana Iordache – profesor de canto din Braila.

Se acorda urmatoarele premii: un autoturism BMW pentru Marele Premiu si Trofeul, pentru premiul I - 2.500 euro, premiul II - 2.000 euro, premiul III - 1.500 euro si 3 mentiuni a cate 500 euro. Se acorda, de asemenea, premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judetean Braila, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Societatea Romana de Radiodifuziune.


 

Autor Redactia 18 Mai 2012, 14:48 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate