Dor de unire - în așteptarea centenarului, manifestare la Casa Goangă

De Redactia 28 Noiembrie 2017, 10:51 Cultura Brailei

afis manifestare BucovinaCasa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România-filiala Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Brăila, organizează manifestarea intitulată Dor de România Mare, prilejuită de împlinirea a 99 de ani de la proclamarea Marii Uniri.

Acțiunea se va desfășura la Casa Memorială ”Petre Stefănescu-Goangă”, marți, 28 noiembrie 2017, începând cu ora 16,00. În cadrul manifestării, prof.dr. Ștefan Aftodor, președintele filialei Brăila a Societății de Științe Istorice din România, va evoca evenimentul istoric printr-o prelegere intitulată ”Dor de unire - în așteptarea centenarului”.

Prelegerea va fi urmată de premierea elevilor participanți la concursul de postere istorice ”În rama României Mari”, desfășurat în cadrul proiectului ”Valori naționale și valori locale - un secol de la epopeea formării României mari” și derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Societatea de Științe Istorice din România-filiala Brăila și Casa de Cultură a Municipiului Brăila.

Timp de o săptămână, în perioada 15-23 noiembrie, echipe de câte doi elevi din clasele VI-IX, de la unități de învățământ din municipiu și județ, au realizat afișe, postere sau lucrări plastice pe una din temele ”Unirea Bucovinei cu România”; ”Unirea  Transilvaniei cu România”. Cele 79 de lucrări, de la 25 de unități de învățământ, depuse la Cala de Cultură a Municipiului Brăila, au fost evaluate de o comisie condusă de artistul plastic Florin-Gabriel Călin.

Evenimentul se va încheia cu un moment artistic susținut de membrii Cenaclului folk ”Generații”, instructor Dumitru Popescu, și soliști de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila, instructor Dănuț Militaru.

 

Autor Redactia 28 Noiembrie 2017, 10:51 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii