Datini, joc si voie buna, sezatoare folclorica in Jitia, Vrancea, cu participare braileana

De Alexandrina Iordache 23 Aprilie 2014, 23:14 Cultura Brailei
In perioada 3-4 mai 2014, în Poiana Negari, comuna Jitia, jud. Vrancea, are loc sezatoarea ”Datini, joc si voie buna”, eveniment folcloric care reuneste reprezentanti ai mai multor zone folclorice. Gazda evenimentului este Ansamblul folcloric ”Chindia” din Jitia. Este un spectacol al traditiilor si portului popular, al obiceiurilor din zonele folclorice reprezentate la eveniment si un schimb de experienta intre autoritatile locale invitate.

Portul popular si traditiile specifice judetului Vrancea vor fi prezentate de ansamblurile folclorice ”Chindia” al Scolii gimnaziale Jitia si ”Sânzienele” al Liceului teoretic ”Grigore Gheba”, Dumitresti dar si de: Scoala gimnaziala Bordesti, Scoala gimnaziala ”Regina Maria” comuna Vintileasca, Scoala gimnaziala Timboesti, Scoala gimnaziala Chiojdeni si Colegiul National ”Al.Ioan Cuza”, judetul Vrancea.

Invitati speciali sunt sase ansambluri folclorice din judetele: Constanta, Galati, Braila si Tulcea:
- Ansamblul folcloric ”Româncuta”, comuna Cumpana, jud. Constanta
- Ansamblul folcloric ”Cununita satului”, comuna Liesti, jud. Galati
- Ansamblul folcloric ”Floricica”, comuna Gropeni, jud. Braila
- Formatia artistica de folclor megleno-român si dobrogean ”Altona”, comuna Cerna, jud. Tulcea
- Ansamblul folcloric ”Spicul”, comuna Silistea, jud. Braila
- Ansamblul folcloric ”Vulturasul”, comuna Mircea Voda, jud.Braila


Dupa cum anunta organizatorii, programul zilei de sâmbata, 3 mai 2014, cuprinde, dupa primirea oaspetilor la Primaria comunei Jitia si degustarea produselor traditionale specifice fiecarei comune participante la sezatoare, o parada a costumelor populare în centrul comunei Jitia, deschirea oficiala a sezatorii in Poiana Negari si sustinerea programelor artistice de cele 13 ansambluri participante.

Pe parcursul evenimentului, înaintea evoluarii ansamblurilor, se vor face prezentari ale comunelor participante si ale portului popular specific fiecarei zone. Programul artistic sustinut de participanti va cuprinde si un obicei specific zonei din care provin.

Prima zi se va încheia cu Brâul mare de la Jitia si un foc de tabara iar duminica, 4 mai 2014, participantii la sezatoare vor vizita comuna Jitia si principalele obiective turistice din zona.

Organizatorii evenimentului sunt Primaria comunei Jitia, Scoala gimnaziala Jitia, Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, Caminul Cultural Jitia,judetul Vrancea în parteneriat cu INFOZONE, revista regionala de informare urbana si rurala, director Gabriela Popa.
    
Parteneri media ai evenimentului: ”EUROZONE” - agentie de stiri europene; ziarul online ”INFOEST”; NEWS4DIASPORA.

 

Autor Alexandrina Iordache 23 Aprilie 2014, 23:14 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Marian Stanciu 24 Aprilie 2014, 08:53

    Un eveniment extraordinar! Felicitari organizatorilor!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate