La C.A.R.P. Braila a avut loc ședința de constituire a Cenaclului literar ”Casa sperantei”

De Virgil Andronescu 19 Mai 2016, 16:21 Cultura Brailei

In sala mare din incinta Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” din Brăila a avut loc ședința de constituire a Cenaclului literar ,,Casa sperantei”, cenaclu apartinand Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Braila. Initiativa infiintarii unui astfel de Cenaclu apartine dramaturgului Ion Balan iar realizarea a fost posibilă in colaborare cu conducerea C.A.R.P. si cu alți scriitori pensionari.

Discutiile s-au purtat pe tema infiintarii sectiunilor literare, s-a stabilit urmatoarea sedinta si modul de colectare a materialelor trimise de catre creatori. Asociatia Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ,,Ana Aslan” a fost reprezentata de Consiliul Director format din urmatorii membri: presedinte, economist Ilie Dudulea; vice-presedinte, jurist Aurel Harjoghe; consilier, inginer Ghionu Ion; consilier, asistent social Ion Petre si economist Traian Petre care a lipsit motivat de la ședință. Și jurnalistul Mihai Vintilă, care, deși a fost unul din cei care au pus bazele cenaclului, a lipsit motivat de la această ședință. Au mai fost prezenti: Petru Stroie- membru al C.A.R.P. ,,Ana Aslan” Braila, subinginer Manea Ion - administrator, economist Rodica Bosneagu, informatician Florin-Laurențiu Boșneagu, jurnalist Mitrea Ghinea, membri ai redactiei revistei Casa sperantei publicata de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Braila. 

Dintre scriitorii invitati sa faca parte din Cenaclu au fost prezenti: Vasile Mandric - poet, epigramist, Vergil Matei - jurnalist si scriitor, Ionel Negrut - epigramist, Aurel Furtuna - bibliotecar, Ivan Nelu - presedintele Asociatiei Filatelistilor din Braila, dramaturgul Ion Balan si Virgil Andronescu.

Toti cei enumerati mai sus au devenit ieri, 19 mai 2016, membrii fondatori ai Cenaclului Literar ,,Casa Sperantei”, cenaclu care isi va desfășura sedintele lunar in actualul sediu al C.A.R.P. Braila si care isi va face cunoscute creatiile literare in publicatia locala C.A.R.P. ,,Casa Sperantei”.Revista a ajuns deja la Anul 4, Nr. 1(11) din martie 2016, aceasta distribuindu-se gratuit unei mari parti dintre cei aproximativ 50.000 de pensionari ai judetului Braila.

Urez viata cat mai lunga acestui Cenaclu literar si cat mai multe consacrari dar si promovari de oameni creatori de literatura buna, acestea fiind unele dintre dezideratele importante pe care si le-au propus membrii fondatori ai cenaclului nou înființat.

 

Autor Virgil Andronescu 19 Mai 2016, 16:21 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii