Concursul Naţional de Pictură şi Grafică ”Vespasian Lungu”, ediția a XXI-a, Brăila, 14-20 mai 2016

De Alexandrina Iordache 01 Aprilie 2016, 18:27 Cultura Brailei

ustensile picturaÎn perioada 14 - 20 mai 2016, la Brăila, se desfășoară ediţia a XXI-a a Concursului Naţional de Pictură şi Grafică „Vespasian Lungu”. Concursul, organizat de Consiliul Județean Brăila - Școala Populară de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu”, se adresează în exclusivitate elevilor şcolilor populare de arte şi meserii din ţară.

Lucrările vor fi expediate prin serviciile poștale de curierat pe adresa Școala Populară de Arte și Meserii Vespasian Lungu Brăila, str. Mărășești nr.1, cod 810025 până la data de 9 mai 2016.

Potrivit regulamentului concursului, fiecare școală poate intra în concurs cu cel mult 3 elevi, iar fiecare elev poate participa cu maxim 4 lucrări înrămate de autor.

Concursul are două secțiuni: pictură și grafică. Lucrările copiilor în vârstă de până la 14 ani vor face obiectul unei categorii separate.

Personalități cunoscute din domeniul artei și reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din România vor face parte din juriu. Jurizarea lucrărilor se face pe 12 mai 2016 iar în data de 13 mai 2016 câștigătorii vor fi anunțați telefonic sau prin poșta electronică. Rezultatele vor fi afișate și pe site-ul școlii organizatoare.

Concursul este dotat cu premii. Marele premiu este în valoare de 600 lei. Pe fiecare secțiune (pictură, grafică, juniori) se acordă premiile I, II, III și câte două mențiuni. Toți concurenții vor primi diplome de participare iar școlile vor primi și un catalog electronic al expoziției, realizat cu acest prilej.

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere vor avea loc sâmbătă, 14 mai 2016, începând cu ora 12.00, la Galeriile de Artă Brăila din Piaţa Traian nr. 1. Cu acest prilej, elevii secţiilor muzicale şi coregrafie vor  oferi un mic spectacol muzical-coregrafic. La vernisajul expoziţiei sunt invitaţi elevii premiaţi ai fiecărei  şcoli de artă participantă.

Regulamentul şi fişa de înscriere pot fi descărcate în format PDF de  pe  site-ul  şcolii: www.vespasianlungu

Sursa: www.vespasianlungu

 

Autor Alexandrina Iordache 01 Aprilie 2016, 18:27 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii