Elevii brăileni se pot înscrie la concursul de istorie locală până pe 10 noiembrie 2016

De A.Frangu 31 Octombrie 2016, 11:11 Cultura Brailei

Până pe 10 noiembrie 2016, elevii brăileni de gimnaziu și liceu, pot transmite colajele și lucrările pentru concursul de istorie locală “Orașul meu, Familia mea”. Lucrările se depun sau transmit la Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, biroul Colecții Speciale, luni-vineri în intervalul orar 8.00-18.00, persoană de contact Volcu Ion sau la e-mail ionvolku@yahoo.com. Regulamentul concursului poate fi studiat pe regulament-orasul-meu-genealogii-editia-a-4-a

Concursul, ajuns la ediția a patra, este organizat de Consiliul Județean Brăila și Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Cercetașii României - Centrul Local Brăila și își propune ”valorificarea patrimoniului documentar, imagistic și educarea tinerilor în spiritul respectului față de trecutul și prezentul comunității, față de valorile și tradițiile locale”.

Două sunt secțiunile concursului: Istorie locală și Genealogii. Pentru prima secțiune, Istorie locală, participanții la concurs vor realiza un colaj de fotografii de familie mai vechi de 20 de ani. Secțiunea Genealogii cuprinde două probe: constituirea arborelui genealogic pe cel puțin patru (4) generații și un eseu de minim o pagină A4 cu titlul „Eroul familiei mele”

Elevii se pot înscrie la ce secțiune doresc iar selecția lucrărilor va fi făcută de un juriu de specialitate.
Se acordă diplome de participare pentru elevi şi profesorii coordonatori, cărți și permise gratuite din partea bibliotecii.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 11 noiembrie, ora 14,00, la sediul Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” Brăila. În aceeași zi se va organiza și o expoziție cu lucrările participante la concurs.

 

Autor A.Frangu 31 Octombrie 2016, 11:11 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii