Rapsodii de toamnă, concurs regional de dans și majorete ”Pom-Pon”, Brăila, 26 noiembrie 2016

De Alexandrina Iordache 27 Noiembrie 2016, 13:09 Cultura Brailei

dans tiganesc

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, în sala Clubului sportiv municipal Carantina Brăila, s-a desfășurat ediția a IV-a a concursului regional de dans și majorete ”Pom-Pon” Rapsodii de toamnă, fiind al treilea an de concurs regional. Concursul, organizat de Direcția Județeană pentru sport și tineret Brăila, Asociația ”Waldorf”, Asociația sportivă ”Waldorf” Brăila, Grădinița cu program prelungit nr. 37 și Cercul militar Brăila, s-a adresat copiilor cu vârste între 3 și 14 ani.

Concursul s-a desfășurat pe categorii de vârstă: 3-5 ani, 6-8 ani, 9-12 ani și 12-14 ani. În concurs au fost prezentate toate genurile de dans: dans modern, aerobic, popular stilizat/etno, contemporan, clasic, tematic, de caracter, cu obiecte, latino, fantezie coregrafică și majorete pom-pon.
tarantela
Sala de desfășurare a concursului s-a dovedit neîncăpătoare. Peste 400 de copii din județele Prahova, Vaslui, Galați și Brăila au intrat în concurs. Mămici, tătici, bunici, antrenori și coregrafi au însoțit pe micii dansatori. A fost o explozie de culoare, tinerețe, muzică și dans. Din acest punct de vedere spectacolul a fost la înălțime. Nu același lucru se poate spune de organizarea evenimentului. Sala în care s-a desfășurat concursul nu era încălzită corespunzător. Am văzut copiii de 3-5 ani tremurând mai ales că evoluau în ținute lejere, unii chiar în picioarele goale. Concursul, anunțat pentru ora 10, a început cu mai mult de o oră întârziere, pauza dintre evoluția dansatorilor s-a prelungit nejustificat.
locul 2Alesia Sara Jatea
Cu toate aceste inconveniente, copiii și-au dominat emoțiile și au prezentat programe deosebite. Evoluția le-a fost apreciată de un juriu de specialitate format din cinci persoane. Primii au intrat în concurs cei mici, categoriile de vârstă 3-5 ani și 6-8 ani. Evoluția acestora a fost apreciată de juriu și acordate premiile la ora 13,00 după care au intrat în concurs categoriile de 9-12 și 12-14 ani, dansatori experimentați și obișnuiți cu concursurile.

Fiecare echipă participantă trebuia să prezinte maxim două dansuri. O toamnă a culorilor a invadat ringul de dans; costumele, muzica și execuția, toate au încântat și au fost răsplătite cu ropote de aplauze. Premiile concursului au constat în trofee, diplome și medalii pentru copii și două premii speciale pentru antrenori.

Ca la orice concurs au fost și nemulțumiri dar, după cum spunea prezentatoarea evenimentului, câștigători au fost toți cei care au participat.

 

Autor Alexandrina Iordache 27 Noiembrie 2016, 13:09 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii