Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila sărbătorește frumoasa vârstă de 100 de ani

De Virgil Andronescu 17 Octombrie 2019, 14:45 Cultura Brailei

aniversare MurgociColegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci a ajuns la frumoasa varsta de 100 de ani și de-a lungul acestor 10 decenii s-a afirmat ca o adevarată citadelă a învățământului brăilean.

In anul de gratie 2019, luna octombrie - zilele de 14 - 18, Colegiul si-a propus sa aniverseze Centenarul printr-o serie de manifestari cultural-artistice Un seceol de impliniri ale spiritului prin educatie in care protagonisti sa fie fostii elevi ai colegiului ajunsi personalitati de mare notorietate la nivel national cat si international, din Braila si imprejurimile sale dar si de dincolo de granitele Romaniei.

Am fost de fata la lansarea cartii Pe trepte a profesorului si criticului literar - membru al USR, Viorel Coman - fost inspector scolar si director al importantului Colegiu, acum profesor de literatura româna.

Dupa aceasta actiune am fost prezent la o alta lansare de carte, de aceasta data a scriitoarei Violeta Craiu - membra a USR, fosta eleva a aceluiasi Colegiu, care si-a prezentat opera literara.

Ultima activitate la care am luat parte cu bucurie a fost accea când o eleva de clasa a VIII-a la Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci si-a lansat cel de-al patrulea volum de poezii in prezenta scriitorului si editorului Nicolae Baciut si a actritei Maia Morgenstern.

Activitatile au fost prezentate de catre doamna prof. dr. Ana Coman. Scriitoarea invitată şi-a prezentat parte din activitatea literară, a lecturat şi poezii. Wanessa Radu, actrita a teatrului Maria Filotti din Braila a citit poezii din cartile Violetei Craiu si a sustinut un microrecital de folk la chitara. Despre cartile scriitoarei a vorbit criticul literar galatean A.G. Secara.

Aceste activitati culturale au fost vizionate cu interes de catre elvi ai colegiului, parinti ai acestora, fosti elevi de la Murgoci, scriitori - colegi ai Violetei Craiu, si jurnalisti, dar si membri ai comunitatii evreiesti din Braila. Amfitetrul Mic cât si Sala Amfiteatrului Mare au fost umplute de public.

 

Autor Virgil Andronescu 17 Octombrie 2019, 14:45 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii