Câștigătorii ediției a X-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”

De Comunicat 19 Mai 2019, 20:04 Cultura Brailei

seara de maiLa finele săptămânii trecute, în Brăila, s-a desfăşurat cea de a X-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia”.

Beneficiind de o vreme favorabilă, festivalul, născut în urmă cu 10 ani, într-o curte, în aer liber, a putut continua, în aceeași notă, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, în Piața Poligon. Vineri, peste 200 de brăileni au fost prezenți pentru a urmări  programul competițional de muzică folk, care a cuprins interpretările a 18 soliști, în cele două secțiuni de vârstă ale festivalului, respectiv 9-14 ani și 15-25 ani.

Juriului, format din Gabriel Lâlă, președintele Asociației Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, profesor la Palatul Copiilor și ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei”, Iulia Adelina Mihai, profesor la Școala Gimanzială “Ecaterina Teodoroiu” și preot profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, i-a revenit misiunea de a nota atât calitățile intepreților, cât și tehnica instrumentală a concurenților.

FestivitateaFlorentina Bianca Banica, marele premiu de premiere și Gala Laureaților concursului s-au desfășurat sâmbătă, prilej pentru candidați să se afirme cu cele mai bune interpretări, la care s-au adăugat vocile și aplauzele publicului entuziast. La final, a urcat pe scenă pentru a susține un recital grupul “Quantum” (Monica Anton, Mihnea Poitașu, Cristian Găliceanu și Ioan Piron), câștigătorul ediției a IX-a a Festivalului “Seară de Mai”.

Premiul I la categoria de vârstă 9-14 ani a fost obținut de Mara Oprișanu Măciucă, 14 ani, premiul II – Ioana Diana Axente, 13 ani, premiul III – Diana Popa, 14 ani, mențiune – Mihail Dragoș Cherșunaru, 10 ani.

Premiul I la categoria de vârstă 15-25 de ani a fost câștigat de Raluca Tănase – 17 ani, premiul II – Gabriel Teodor Șcheaua, 16 ani, premiul III – Andrada Robea, 17 ani, mențiune – Gabriela Crina Păsculescu, 17 ani.

Marele premiu al Festivalului Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai” a fost câștigat de Florentina –Bianca Bănică, 16 ani (foto).

Festivalul Seară de Mai a fost constituit ca o rampă de lansare pentru tinerii care vor să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

Manager
Emanoil Ciucașu

 

Autor Comunicat 19 Mai 2019, 20:04 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii