Festivalul Concurs de Muzică Folk ”Seară de Mai” și-a desemnat câștigătorii

De Redactia 23 Mai 2016, 20:00 Cultura Brailei

La finele săptămânii trecute, în Brăila, s-a desfăşurat cea de a VII-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia”.

Vineri, 20 mai 2016, după amiază, beneficiind de o vreme superbă pentru muzică, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, în Piața Poligon, peste 200 de brăileni au fost prezenți pentru a urmări  programul competițional de muzică folk, care a cuprins interpretările a 16 soliști și patru grupuri, în cele două secțiuni de vârstă ale festivalului, respectiv 9-14 ani și 15-25 ani.

Juriului, format din Gabriel Lâlă, președintele Asociaţiei Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei” și profesor Iulia Adelina Mihai, i-a revenit misiunea de a nota atât calitățile intepreților, cât și tehnica instrumentală a concurenților.

Festivitatea de premiere și Gala Laureaților concursului s-au desfășurat sâmbătă, prilej pentru candidați să se afirme cu cele mai bune interpretări, la care s-au adăugat vocile și aplauzele publicului entuziast. La final, a urcat pe scenă pentru a susține un recital Cristian Piron, câștigătorul ediției a VI-a a Festivalului “Seară de Mai”, care a fost acompaniat de Alexandru Marian.

Premiul I la categoria de vârstă 9-14 ani a fost obținut de Crina-Gabriela Păsculescu, 13 ani, Şcoala “Mihai Viteazul”,  premiul II – Teodor Gabriel Șcheaua, 13 ani, Școala “A.I.Cuza”, premiul III – Mara Măciucă-Oprişanu, 10 ani, Şcoala “Vasile Alecsandri”, mențiune – Andrada Robea, 14 ani, Școala „Mihai Eminescu”.

Premiul I la categoria de vârstă 15-25 de ani a fost câștigat de Leonard Dafinoiu, 16 ani, Colegiul Național “Ana Aslan”, premiul II - Grupul Quantum (Monica Anton – 17 ani, Cristian Ștefan Galiceanu – 17 ani și Mihnea Valentin Poitașu - 16 ani, elevi ai Colegiului Naţional “Ghe. Munteanu Murgoci”), premiul III – Ștefania Casiana Chirilă - 16 ani, Liceul “D.P.Perpessicius”, mențiune – Georgiana Cristiana Mototolea, 18 ani, Liceul de Arte “Hariclea Darclee” și Florea Valentin Ionuț, 23 ani, student la Facultatea de Automatică, Calculatoate, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Marele premiu al Festivalului Concurs de Muzică Folk Seară de Mai a fost câștigat de Elena Marina, 18 ani, elevă la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”.

Festivalul Seară de Mai a fost constituit ca o rampă de lansare pentru tinerii care vor să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

Director
Emanoil Ciucașu

 

Autor Redactia 23 Mai 2016, 20:00 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii