Câștigătorii Festivalului Concurs de muzică folk „Seară de mai”

De Redactia 20 Mai 2018, 23:52 Cultura Brailei

La finetrofeule săptămânii trecute, în Brăila, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism “Proilavia”.

Vineri, 18 mai 2018, după amiază, beneficiind de o vreme superbă pentru muzică, în vasta curte a casei în care a trăit familia armatorului grec Ianis Matukis, în Piața Poligon, peste 200 de brăileni au fost prezenți pentru a urmări  programul competițional de muzică folk, care a cuprins interpretările a 12 soliști și opt grupuri, în cele două secțiuni de vârstă ale festivalului, respectiv 9-14 ani și 15-25 ani.

Juriului, format din Gabriel Lâlă, președintele Asociaţiei Clubul de Turism “Proilavia”, Armanda Filipine, ziarist la jurnalul de cultură și informație “Brăila Chirei”, profesor Iulia Adelina Mihai și profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila, i-a revenit misiunea de a nota atât calitățile intepreților, cât și tehnica instrumentală a concurenților.

Festivitatea de premiere și Gala Laureaților concursului s-au desfășurat sâmbătă, 19 mai 2018, prilej pentru candidați să se afirme cu cele mai bune interpretări, la care s-au adăugat vocile și aplauzele publicului entuziast. La final, a urcat pe scenă pentru a susține un recital Bianca Chiburță, câștigătoarea ediției a VIII-a a Festivalului “Seară de Mai”.

castigatoriPremiul I la categoria de vârstă 9-14 ani a fost obținut de Teodor Gabriel Șcheaua, 14 ani, premiul II – Alessia Christina Elena Ion, 14 ani, premiul III – Mara Măciucă Oprișanu, 13 ani, mențiune – Eduard Dimitris Poplahov, 13 ani.

Premiul I la categoria de vârstă 15-25 de ani a fost câștigat de Daniel Constantin Florea – 21 ani, premiul II – Raluca Tănase, 16 ani, premiul III – Grupul Contrast (Florin Ionuț Cristian, 24 ani și Ștefania Casiana Chirilă, 17 ani), mențiune – Andrada Robea, 16 ani.

Marele premiu al Festivalului Concurs de Muzică Folk “Seară de Mai” a fost câștigat de Grupul Quantum (Monica Anton, 18 ani, Mihnea Poitașu, 18 ani, Cristian Găliceanu, 18 ani și Ioan Piron, 23 ani).

Festivalul Seară de Mai a fost constituit ca o rampă de lansare pentru tinerii care vor să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk.

Director
Emanoil Ciucașu

 

Autor Redactia 20 Mai 2018, 23:52 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii