Casa Speranței - a apărut numărul din decembrie 2016

De A.Frangu 16 Decembrie 2016, 11:41 Cultura Brailei

revistaRecent a apărut un nou număr al revistei Casa Speranței, revistă editată de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila. Revista are apariție trimestrială. Consiliul Director al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila adresează, prin intermediul revistei, tuturor membrilor săi și cititorilor revistei, tradiționalul La mulți ani alături de urări de sănătate, fericire și îndeplinirea tuturor dorințelor.

Chiar în prima pagină a revistei găsim un articol semnat de ec. Ilie Dudulea, președinte, intitulat C.A.R.P. ”Ana Aslan” Brăila privește cu încredere spre viitor care prezintă aspecte din activitatea desfășurată până în prezent și obiectivele pentru viitor. În același articol găsim și interviuri realizate cu reprezentanți ai administrației locale.

Din revistă aflăm că C.A.R.P. ”Ana Aslan” Brăila a fost gazda ședinței Comitetului director al Federației Naționale ”Omenia” a C.A.R.P.-urilor din România, realizările cu care se încheie anul 2016 și condițiile de acordare a împrumuturilor.

Un spațiu larg este acordat Cenaclului ”Casa Speranței”. Dl. Aurel Hârjoghe semnează o retrospectivă editorială din care aflăm activitatea Cenaclului ”Casa Speranței”, înființat în mai 2016. Sunt prezentate creațiile literare ale membrilor cenaclului și aparițiile editoriale în anul 2016 ale unora dintre membri. Un articol, bogat ilustrat, prezintă participarea, unui membru al cenaclului, la Târgul Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură. Este vorba de scriitoarea Violeta Craiu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, care a lansat cartea ”Agonia fericirii”.

Aflăm din paginile revistei că, în cursul anului viitor, C.A.R.P. ”Ana Aslan” Brăila în colaborare cu Cenaclul ”Casa Speranței” organizează concursul ”Pod peste generații”, activitate coordonată de dl. Jenică Chiriac, membru al Cenaclului, ales director de concurs. Regulamentul concursului este prezentat în revistă.

In revistă mai putem citi despre tradiția românească de Igant, Ziua minorităților naționale iar la rubrica Religie despre Sfântul Mucenic Ignatie Teoforul, purtătorul de Dumnezeu. Revista mai cuprinde rubricile: astronomică, lumea se amuză și picătura de suflet.

Așa cum ne-a obișnuit, ultima pagină a revistei cuprinde file din calendarul creștin ortodox pe anul 2017.

 

Autor A.Frangu 16 Decembrie 2016, 11:41 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii