A apărut un nou număr al revistei Casa Speranței

De Alexandrina Iordache 13 Octombrie 2017, 15:24 Cultura Brailei

Casa SperanțeiRevista ”Casa Speranței” este editată de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila și are apariție trimestrială. Recent a apărut nr. 3 din anul 2017. Revista, bogat ilustrată, prezintă aspecte din activitatea C.A.R.P. ”Ana Aslan”, creații și activități desfășurate de membrii Cenaclului literar ”Casa Speranței”.

Aflăm din paginile revistei că un nou proiect prinde viață la C.A.R.P. ”Ana Aslan”. Este vorba de proiectul ”Refuncționalizare spații aferente C.A.R.P. Ana Aslan Brăila, prin reabilitare și extindere clădiri existente - Centrul Social Multifuncțional” cu termen de finalizare prima parte a anului 2019. Conform proiectului tehnic realizat de arhitectul Ioan Tipa aici se vor desfășura activități medicale tip cabinete de consultații (cabinet medicină internă, cabinet fizioterapie, cabinet medicină generală, sală tratamente, cabinet sterilizare, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic) și activități cultural-educative și de socializare (sală activități cultural-educative, bibliotecă).

Găsim, de asemenea, mesajul Comitetului director al Federației Naționale ”Omenia” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România, mesaj adresat cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice dar și modul cum Consiliul director al C.A.R.P. ”Ana Aslan” Brăila a omagiat, cu ocazia acestei zile, membrii seniori. Pe lângă tradiționalul ”La mulți ani!”, unii dintre ei, au fost recompensați și cu bani. Printre ei s-au aflat membri cu o vechime mai mare de 50 de ani cum sunt Țapu Andreiu, înscris în asociație la data de 3 ianuarie 1961, Gheorghe Iliana și Gheorghe Constanța înscriși tot în 1961 sau Ion Avarvarei din Baldovinești care, la cei 102 ani, este cel mai în vârstă membru.

Cea mai mare parte a revistei prezintă activitățile desfășurate de membrii Cenaclului literar ”Casa Speranței”. Pe lângă creațiile unor membri ai cenaclului sunt prezentate aspecte, bogat ilustrate, de la participările la festivalul de poezie ”Grigore Hagiu”, Festivalul Poeților din Balcani, Întâlnirea epigramiștilor ediția a XXX-a, lansări de carte la sediul asociației dar și în comuna Mircea Vodă.
 
Ca de obicei, coperta spate a revistei cuprinde file din calendarul creștin ortodox pe anul 2017 (octombrie-decembrie).

Revista se distribuie gratuit membrilor C.A.R.P. ”Ana Aslan” Brăila și nu numai.

 

Autor Alexandrina Iordache 13 Octombrie 2017, 15:24 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii