Campania nationala ”Artisti pentru Artisti” - spectacolul Platonov la TMF Braila, 27 martie 2015

De Redactia 25 Martie 2015, 10:29 Cultura Brailei

PlatonovPe 27 martie 2015 de la ora 18.00, la Sala Studio, în cadrul Campaniei Naţionale "Artiştii pentru artişti", Teatrul "Maria Filotti" vă invită la Premiera locală a spectacolului "Platonov" de A.P. Cehov

CAMPANIA NAŢIONALĂ „ARTIŞTII PENTRU ARTIŞTI”

În teatrul românesc, încă multe alte „Clipe de viaţă”!

Anul acesta: 23 martie, ora 19.30
Sala Studio, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

În 1996, Mircea Patrichi publică la Editura Unitext volumul „Gina Patrichi. Clipe de viaţă”. Un volum de o uriaşă valoare biografică despre un artist unic al scenei. Pe pagina trei a acestei cărţi se află o mărturie a Ginei Patrichi pe care v-o împărtăşim şi care credem că este revelatoare pentru sensul pe care publicul îl poate da teatrului.

Campania „Artiştii pentru Artişti” pe care de ani buni o organizăm pentru sensibilizarea noastră a tuturor în faţa artei şi a artistului ar putea sta sub semnul acestei mărturisiri: „Cred în capacitatea marelui public de a înţelege sensul artei şi de a aprecia pe artistul care convinge cu sufletul”.


În 1964, în „Clipe de viaţă” de William Saroyan, în regia lui Liviu Ciulei, Gina Patrichi interpreta o Kitty Duval cum poate nu a mai existat. Şi a convins cu sufletul.

În aceeaşi notă sensibilă, în 2015 se întâmplă un alt spectacol „Clipe de viaţă”. Un spectacol-eveniment al destăinuirilor, ce reuneşte renumiţi artişti ai scenei, artişti care conving cu sufletul că teatrul înseamnă mai mult decât metodă, muncă şi talent. Înseamnă un imens cadou făcut publicului.
actorii canta
Victor Bucur, Corina Chiriac, Felicia Filip, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Teatrul Masca, Maia Morgenstern, Adrian Naidin, Ovidiu Niculescu, Ioan Gyuri Pascu, Margareta Pâslaru şi corul „Divina Armonie”, Oana Pellea, Emilia Popescu, Victor Rebengiuc, Florin Zamfirescu.
Amfitrioni Maria Dinulescu şi Ion Caramitru.

Unică reprezentaţie: Luni, 23 martie 2015.
Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Studio, ora 19.30.

Spectacolul „Clipe de viaţă 2015” este dedicat mai vârstnicilor noştri artişti. Un semn de reverenţă şi neuitare al artiştilor care parcă acţionează în sensul cuvintelor Ginei Patrichi: „....Am fost atât de pasionată de teatru, încât tot ce am primit ca iubire [ ...] a fost un cadou imens pe care l-am luat şi l-am îndreptat tot spre teatru, tot spre oamenii cărora le dădeam seară de seară, sentimente, pasiuni, iubire, ură, până la apogeu...”

*
Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un imens ajutor. Biletele se vor pune în vânzare la casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti, precum şi online pe site-ul www.bilet.ro

Sumele strânse din vânzarea de bilete se pot dona în Fondul de Solidaritate Teatrală (Cont: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei).
Ulterior, sprijinul financiar oferit artiştilor vârstnici cu probleme de sănătate va fi dovada că acest simbolic contract de solidaritate teatrală a fost asumat şi însuşit.

Organizatori:
UNITER – Uniunea Teatrală din România
Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti
Primăria Municipiului Bucureşti
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

 

Autor Redactia 25 Martie 2015, 10:29 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii