Conferinte practice BookLand Evolution Braila : Peste 400 liceeni cu un pas mai in fata

De Redactia 21 Noiembrie 2014, 08:17 Cultura Brailei

Bilantul imbucurator al celor 5 zile de Conferinte practice BookLand Evolution este dovada clara a nevoii tinerilor pentru o asemenea initiativa: Peste 400 de liceeni din Braila au venit sa afle poveştile de succes ale speakerilor.

De luni pâna vineri (10-14 noiembrie), in intervalul orar 15:00-17:00, au luat cuvântul profesionişti consacrati, dornici sa le impartaşeasca sincer experientele lor de viata, cu bune si cu rele, in speranta ca le vor servi drept inspiratie si ii vor ajuta sa isi descopere vocatia si sa identifice solutiile optime pentru viitorul profesional.

Dragos Adrian Neagu, Adrian Serban, Costel Patrascan, Virgil Andronescu, Corina Ciuraru, Adrian Stefan, Iuliana Dediu, Liviu Dediu, Marian Coman, Mihai Pop, Lucian Tilea, Alina Neacsu, Carmen Stirbu, Iulian Zanfir, Adrian Buzdugan, Camelia Neagu-Cogalniceanu  au fost prezenti in prima saptamâna a conferintelor practice in Braila, oferindu-le liceenilor lectii pretioase de viata. Cei 16 invitati le-au oferit celor prezenti nu doar sfaturi si incurajari, ci si suportul necesar pentru a-si indeplini visurile.
Gazda deosebita a Conferintelor BookLand Evolution, la Braila, a fost insusi directorul institutiei de cultura.

Biblioteca”Panait Istrati”, Dragos Adrian Neagu. Un amfitrion deosebit care a cautat sa indrume tinerii spre biblioteca, transformata intre timp, intr-un spatiu multicultural. Utile si deosebit de importante au fost indrumarile artistului, Adrian Serban, care a tinut sa vorbeasca despre cât de important este sa fii pregatit in orice domeniu de activitate cu prioritate in informatica. La final de comunicare, acesta a indemnat auditoriul sa nu uite, ca succesul apare in conditiile in care faci din studiul cartii, o prioritate. Cu umorul specific unui caricaturist de marca, Costel Patrascan a propus celor tineri un itinerar in cotidian. Cuvintele bine alese au patruns in sufletul celor prezenti si au destins vizibil atmosfera. Corina Ciuraru, bibliotecar de profesie a venit cu o reteta pentru cei care sunt timizi si desi vor sa exprime opinii in public, nu reusesc. Asa am aflat si câteva amanunte legate de pasiunea domniei sale pentru sport si traditiile românesti, precum si despre arta conversatiei.

Virgil Andronescu, un poet cu rezonanta nationala a recitat din propriile poezii dând astfel o noua dimensiune Conferintei BookLand Evolution. Tinerii au avut ocazia sa afle o poveste de viata, prin discursul actorului, Adrian Stefan. Despre cât de importanta este pasiunea comuna, au vorbit Iuliana Dediu si Liviu Dediu. Un cuplu legat de iubirea pentru acelasi hobby, fotografia. Cum e sa ai libertatea de a face ceea ce iti place a intrebat si a raspuns in aceasi nota, ziaristul Marian Coman. Mihai Pop, consultant financiar, de specialitate, a incurajat tinerii sa isi exprime opiniile si sa faca in permanenta schimb de idei. O alta latura a dezvoltarii personale a prezentat-o medicul oftalmolog, Alina Neacsu. Au mai aflat ca pasiunea pentru medicina a fost in concordanta cu pasiunea pentru oameni si dorinta de a vindeca.

Cum sa pornim o afacere? Liceeni au primit câteva sfaturi legate de posibilitatea de a dezvolta un bussines in familie de la Lucian Tilea. Evolutia unui elev depinde in mare masura si de forma de invatamânt superioara pe care o alege iar cele mai multe amanunte legate de acest spatiu educational ne-au fost prezentate de prof. Univ. Carmen Stirbu. Vineri, in ultima zi de conferinte, tinerii au avut ocazia sa afle multe informatii despre proiectele sociale desfasurate de catre Iulian Zanfir, iar renumitul scriitor Adrian Buzdugan a vorbit cu multa pasiune despre meseria pe care o practica cu foarte mult succes.

Artista Camelia Neagu-Cogalniceanu, a reusit sa trezeasca interesul tinerilor prin farmecul aparte si prin sinceritatea cu care a povestit despre experientele profesionlale. Convingerea tuturor liceenilor a fost aceea ca acest gen de conferinte, sunt mai mult decât necesare.

Vineri, la finalul seriei de conferinte, a fost desemnat prin tragere la sorti câstigatorul locului gratuit in Tabara Coolturala BookLand. Alti liceeni norocosi, câte unul in fiecare oras in care BookLand Evolution va poposi pe durata celor 60 zile (22 Septembrie - 12 Decembrie), vor avea sansa sa petreaca o vara de neuitat in Tabara BookLand.

Aventura culturala continua si in alte 4 de orase, caravana Conferintelor practice desfasurându-se deja in Galați timp de o saptamâna.

Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte

 

Autor Redactia 21 Noiembrie 2014, 08:17 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii