Ateliere de tehnologie în domeniul modelării și imprimării 3D la Biblioteca Județeană Brăila

De A.Frangu 08 Octombrie 2018, 20:47 Cultura Brailei

Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila invită copii și tineri la un eveniment educaţional de excepţie: Ateliere de tehnologie în domeniul modelării și imprimării 3D, dedicate Săptămânii Europene a Programării.

Atelierul se va desfășura la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila (Piaţa Poligon nr. 4, Brăila, județul Brăila), joi, 11 octombrie 2018, orele 14.00-17.00.

După cum precizează purtătorul de cuvânt al bibliotecii, pentru participare sunt așteptate clasele ai căror profesori doresc sa includă în suportul educațional și noțiuni de Modelare și 3D printing.
Accesul este liber în limita locurilor disponibile și se face pe bază de înscriere, prin completarea unui formular de participare, care poate fi găsit la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" Brăila. Persoana de contact: Ștefăniță Alecu, tel. 0746799045.

Cu sprijinul ECDL ROMÂNIA se va derula în perioada 08 - 11 octombrie 2018 proiectul cu titlul „Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries”, finanțat de Google, în cadrul competiției “Google's Europe Code Week Grants”.

Această inițiativă educațională și de conștientizare a avantajelor noilor tehnologii vizează la nivel național prezentarea noţiunilor de modelare şi imprimare 3D în fața unei audiențe formate din 500 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 5-18 ani, ce vor participa la ateliere de tehnologie
găzduite de bibliotecile din București, Cluj și Brăila.

În cadrul proiectului, se vor organiza 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D, prin intermediul cărora copiii și tinerii își vor dezvolta imaginația, creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme reale într-un mod aplicativ. Vor dobândi noțiuni fundamentale privind modelarea şi imprimarea 3D pentru a avea o înțelegere mai bună privind utilitatea și avantajele acestor noi tehnici digitale.

Proiectul „Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries” este implementat de ECDL ROMÂNIA, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, cu implicarea Bibliotecii Naționale a României, a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj și a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.

 

Autor A.Frangu 08 Octombrie 2018, 20:47 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii