ÎNSCRIERILE LA CONCURSUL NAŢIONAL „ARMONIILE DUNĂRII” SUNT ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE

De Frimu Ghinea 13 Martie 2017, 09:04 Cultura Brailei

Concurs Armoniile Dunarii

Cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII” se va desfăşura pe 24 martie 2017, în Sala de concerte a Palatului “Lyra” Brăila

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, organizează pe 24 martie 2017, în Sala de concerte a Palatului “Lyra” din Brăila, cea de-a opta ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii “ARMONIILE DUNĂRII”.

Devenit deja tradiţie, concursul este structurat pe trei categorii de vârstă, respectiv 7-10 ani, 11 14 ani şi 15-18 ani (neîmpliniţi în ziua concursului). Înscrierile se prelungesc până la data de 16 martie 2017, ora 10.00, preselecţiile urmând a avea loc în aceeaşi zi, începând cu ora 12.00, la sediul Şcolii (doar pentru concurenţii din judeţul Brăila). Pentru toţi concurenţii, rezultatul preselecţiei va fi afişat pe site ul www.vespasianlungu.ro pe data de 17 martie 2017, începând cu ora 13.00.

Evenimentul reprezintă o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente şi urmăreşte readucerea în atenţia publicului a celor mai valoroase creaţii muzicale din componistica românească şi internaţională. La ediţia anterioară, în urma preselecţiei, au intrat în competiţie cei mai buni 60 concurenţi proveniţi din mai multe oraşe ale ţării, Marele Premiu fiind câştigat de Alexandra-Serenada Sîrghi (13 ani), din Galaţi, care va susţine un microrecital în deschiderea evenimentului. Programul artistic mai include, în completarea concursului propriu zis: momente de dans modern susţinute de absolvenţi ai Şcolii şi coordonaţi de profesor Liliana Stan; recital de muzică uşoară al elevilor, absolvenţilor şi profesorilor Şcolii; microrecital susţinut de Marius Bălan, profesor de canto şi interpret, solist la Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti şi participant la selecţia naţională Eurovision 2017; gala laureaţilor.

Juriul este compus din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti: preşedinte - Mihai Vanica (compozitor); Viorela Filip (profesor canto, compozitor, interpret); Adrian Ordean (compozitor, interpret); Mariana Iordache (profesor canto), Marius Bălan (profesor canto, interpret).

Detalii se pot obţine la telefon 0239/612104, pe e-mail vespasianlungu@yahoo.com şi pe site-ul www.vespasianlungu.ro, secţiunea Concursuri.

 

Autor Frimu Ghinea 13 Martie 2017, 09:04 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii