A aparut nr. 2 al revistei Litera 13 - revista manifest

De Alexandrina Iordache 23 Aprilie 2015, 22:38 Cultura Brailei

Litera13 - revista literara Recent a aparut numarul 2 al revistei Litera 13 - revista manifest, revista cu aparitie trimestriala, o revista privata al carui redactor sef este Vintila Mihai iar scriitorul Ion Balan director onorific. Revista apare cu un numar suplimentar de pagini si cu rubrici noi cum ar fi: simboluri ale Brailei, debut, evenimente brailene.

In paginile revistei sunt prezentate aspecte, bogat ilustrate, de la lansarea primului numar, câteva din epigramele create de Vasile Mandric la acest eveniment dar si aspecte din activitatea membrilor miscarii Litera 13, miscare creata odata cu revista.

Rubrica Simboluri ale Brailei, nou introdusa începând cu acest numar, debuteaza cu prezentarea batrânului dar mereu tânarului ceas, unul din simbolurile orasului Braila, care dupa cum spune autorul, scriitorul Ion Balan, masoara ”de peste un secol în secundele timpului mersul prin istorie al Brailei”.

La rubrica Debut, nou introdusa în paginile revistei si care se doreste a fi permanenta, facem cunostinta cu poezia tinerei Codrina Codruta Tudoriu si a lui Zeno Halupa.

Din sumarul revistei:
- Conditia artistului de Alexandru Halupa
- A trai exclusiv prin literatura... de Virgil Andronescu
- Mocanii în Câmpia Brailei de Adriana Grigorescu
- De ce eu? - microcronica unui film recent, autor Armanda Filipine
- Alte masti, aceleasi fețe, articol semnat de tânara Georgiana Tudor
- Arta cetatii (II) si o cronica despre Salonul National de Arta Plastica Mica - articole semnate de artistul plastic Hugo Maracineanu
- Bijuteria preistorica - simbol al timpului, autor Ioana Grigore
- La rubrica Cronica literara:
Dumitru Anghel - cronica literara la  volumul ”Versuri ratacite în Balta Brailei” semnat de poeta Violeta Craiu
A.G.Secara - cronica literara la volumele de poezie ”Fiare si oameni” si ”Ordine în gânduri” autor Mihai Vintila

Noi aparitii editoriale, o scurta prezentare a Concursului national de proza scurta ”Fanus Neagu”, Braila, editia I, 2015 (revista premiind câstigatorii cu câte un abonament anual), poezii semnate de Virgil Andronescu, Alexandru Costin Tudor, Marin Moscu si Constantin-Nicolae Gavrilescu  - iata ce mai gasim în paginile revistei.

Litera 13 apare în format tipar si on-line (click aici). Colectivul de redactie este format din Virgil Andronescu, Dumitru Anghel, Armanda Filipine, Alexandru Halupa si Hugo Maracineanu.

 

Autor Alexandrina Iordache 23 Aprilie 2015, 22:38 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii