Proiectul – Brăila – un film de poveste!

De Comunicat 26 August 2019, 21:10 Cultura Brailei

proiect braila

Asociația Culturală Cinefeel Brăila organizează, marţi, 27 august 2019, ora 11:00, la Centrul de Creaţie Brăila, Piaţa Traian nr. 2, etaj 1 , conferința de presă și lansarea oficială a proiectului „Brăila – un film de poveste !", proiect finanţat de Consiliul Judeţean Brăila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean pentru anul 2019, domeniul CULTURĂ .

Proiectul se derulează în perioada august – noiembrie 2019 și are ca scop îmbunătăţirea vieții socio-culturale și încurajarea folosirii pe scară largă a filmului ca instrument educațional.

Proiectul se desfășoară în județul Brăila - municipiul Brăila, orașul Însurăței, oraşul Ianca, comuna Cazasu, comuna Chiscani, comuna Viziru.

Beneficiarii direcți vor fi 550 de elevi de liceu cu vârstă cuprinsă între 14 – 19 ani din Județul Brăila care vor participa efectiv la activitățile din program. Beneficiarii indirecți vor fi comunitățile din zonele unde se derulează proiectul, instituții de învățământ și instituții publice.


Principalele activități

- organizarea unui concurs de book-trailere în care elevii din liceele brăilene să realizeze un mic film legat de o carte scrisă de catre un scriitor brăilean
- realizarea în colaborare cu Asociația One World România a unei caravane de film, seminarii și work-shop-uri practice în domeniul artei cinematografice în liceele din județul Brăila pentru crearea unor cinecluburi
- organizarea și derularea „Brăila Film Festival”. Acesta se va derula pe parcursul a 4 zile la începutul lunii noiembrie și va avea că temă principală „Toleranța”.

Județul Brăila se confruntă în ultimii ani cu o problemă acută privind posibilitățile comunității de a-și petrece timpul liber. Calculatorul și mediul online, deși are și laturi pozitive, aduce tot mai mult o schimbare privind petrecerea timpului liber în mod plăcut, în aer liber, în săli de spectacole. Multe dintre evenimentele majore din punct de vedere cultural-artistic au loc în orașe mari, în capitală țării, București, sau în orașe universitare, unde nivelul de cultură este mult mai crescut și este o cerință constantă privind evenimentele culturale de mare anvergură.

Proiectul BRĂILA - UN FILM DE POVESTE! aduce un concept inovator pentru societatea și comunitatea brăileană, care are nevoie de diversificarea activităților culturale, atât în spații închise, dar mai ales în aer liber. În municipiul Brăila, dar și pe raza județului Brăila, evenimentele de tip caravană cinematografică, spectacole în aer liber, festivaluri de film, nu sunt derulate în mod constant, nu există o cultură și o educație prin arta spectacolului, iar arta cinematografică este un mijloc excelent de a îmbunătăți situația comunităților, cu efecte pozitive pe termen scurt, mediu și lung.

 

 

Autor Comunicat 26 August 2019, 21:10 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii