Plamada stelara - in exercitarea evolutiva a actului liric

De Virgil Andronescu 11 Martie 2016, 08:55 Cultura Brailei

lansare Valentina Balaban

In seara zilei de 9 martie, in sala "Fanus Neagu” a Bibliotecii Județene din Brăila s-a desfasurat lansarea volumului de poezii „Plămadă stelară” scris de poeta Valentina Balaban. Violeta Craiu, Lucia Pătrașcu și Dumitru Anghel au fost scriitorii ce au prezentat volumul de poezii.

Moderatoarea acestui eveniment a fost Valentina Chiriac, șef birou în cadrul Bibliotecii.
Poeta Valentina Balaban face parte din cenaclul literar brăilean „Panait Istrati” și mai publicat în reviste și antologii lirice. A scris urmatoarele volumele de poezii: „Copilul ca o primăvară”, „Salvați copilăria”, „Filosofia vieții”, „Lumea Ta…”, „Pe-o clipocire…”.

Poetul Aurel Furtuna incheie prefata cartii la a carei lansare am participat: ,,Nu ne ramane decat sa asteptam cu interes evolutia ulterioara a liricii practicate de poeta VALENTINA BALABAN.”

Daca nu as cunoaste-o pe autoare si nici opera sa, as fi incheiat prin a spune ca de fapt este vorba de candoarea unui "malpraxis” ce implica o grava eroare in "creatia” săvârșită, în exercitarea evolutiva a actului "liric”, eroare generatoare de prejudicii asupra a tot ceea ce implica ideea si modalitatile consacrate de a scrie poezie. Dar activitatea literara a Valentinei Balaban trebuie urmarita in continuare cu si mai mare atentie si-un interes aparte!

In sala au fost prezenti scriitori, poeti, prieteni ai Valentinei Balaban, dar si epigramistii: Stela Serbu-Raducan, Vasile Mandric si Alexandru Hanganu care la finalul evenimentului au animat onorata asistenta cu ascutitul umor al epigramelor creat ad-hoc. O frumoasa seara de 9 martie inprimavarat de mireasma dulce a poeziei.

 

 

 

Autor Virgil Andronescu 11 Martie 2016, 08:55 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii