Ore deschise desfășurate la Makerspace în cadrul Săptămânii Europene a Roboticii

De Comunicat 12 Noiembrie 2019, 20:05 Cultura Brailei

ore de robotica la braila

Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila invită elevii de gimnaziu și liceu în perioada 14-25 noiembrie 2019 la o serie de ore deschise desfășurate la Makerspace, în cadrul Săptămânii Europene a Roboticii.

Activitățile cuprind prezentări de echipamente și demonstrații practice și au scopul de a promova importanta acestei industrii în cele mai variate domenii. Săptămâna Roboticii se va încheia la bibliotecă cu Noaptea Albă a Roboților, care va avea loc sâmbătă seara, pe 23 noiembrie. Participanții se vor întâlni cu membrii echipei „Helix", care au produs la Makerspace robotul cu același nume cu care au câștigat premiul întâi la categoria Collins Aerospace Innovate Award din cadrul concursului național BRD First Tech Challenge (FTC). Pe lângă acest premiu, echipa a ieșit pe locul 8 din 151 în clasamentul național.

Vă amintim că la Makerspace, un spațiu special amenajat în bibliotecă pentru activități tehnice bazate pe STEM (știință, tehnică, inginerie și matematică), se desfășoară din 2017 Clubul de Robotică, unde adolescenții deprind noi competențe și utilizează echipamente de ultimă tehnologie.

Persoane de contact pentru înscrieri cu clasa: Octavian Silviu Gheorghe, e-mail: silviu_gheorghe@bjbraila.ro, tel 0728128928 și Ștefăniță Alecu, e-mail: stefanita_alecu@bjbraila.ro, tel 0746799045.

 

 

Autor Comunicat 12 Noiembrie 2019, 20:05 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii