O ieșire reușită la Buzău a Mișcării Litera 13. Lansări Păun Condruț și Mihai Vintilă

De Virgil Andronescu 21 Octombrie 2016, 17:39 Cultura Brailei

Lansare Mihai Vintila si Paun Condrut la Buzau

Joi, 20 octombrie, Centrul Cultural Alexandru Marghiloman (vila Albatros) din strada Plantelor nr 8, din Buzău, a fost gazdă primitoare pentru membrii Mișcării literare Litera 13 ( Mihai Vintila- scriitor, jurnalist, editor Alexandru Tudor Costin- poet, Zeno Halupa- aforist, Virgil Andronescu- scriitor,) din Brăila însoțiți de Paun Condrut - poet, epigramist.

Într-un cadru prietenesc și într-un spațiu arhitectonic impresionant și încărcat de istorie, și-au lansat cărțile jurnalistul și editorul Mihai Vintilă - România văzută dintr-un colț de Bărăgan; poetul și epigramistul Păun Condruț - Versuri impăunate, ambele apărute la editura InfoESt din Brăila.

Și această întâlnire a reprezentat o oportunitate pentru scriitorii buzoieni de a se face cunoscuți oaspeților, dar și pentru membrii Literei13 de a se prezenta, din nou, la înălțime în relația culturală Brăila-Buzău.

Dacă în urmă cu puțin timp, tot în acest spațiu, Teo Cabel și echipa sa lansau revista de cultură Literadura, de această dată a fost rândul scriitorilor brăileni de a-și prezenta creațiile în fața publicului iubitor de cultură din Buzău. În același timp, a reprezentat și o deosebită ocazie ca oameni ai scrisului brăilean să întâlnească scriitori din Buzău și de a face schimburi de cărți și de informații literare- după cum s-a exprimat unul dintre protagoniștii evenimentului de ieri, publicistul Mihai Vintilă. Înainte de începerea evenimentului, poetul Păun Condruț și-a exprimat dorința de a reuși să aducă zâmbete pe chipurile cititorilor prin lansarea volumului său.

Despre cartea de publicistică România văzută dintr-un colț de Bărăgan au vorbit: subsemnatul și moderatorul lansării Teo Cabel- scriitor, jurnalist, redactor sef al revistei Literadura, dar și scriitorul buzoian- de mare combativitate jurnalistică, Marin Ifrim. Volumul de poezii parodice Versuri îmPĂUNate a fost prezentat publicului, într-un stil personal, de Marin Ifrim, iar spre final a vorbit și autorul Păun Condruț. Un scurt recital din poezia lui Condruț a fost susținut de referentul artistic al Centrului Cultural Alexandru Marghiloman, actorul Adrian Nicolae- Instructor la Clubul de Teatru Lordul Valah din cadrul Centrului Cultural Alexandru Marghiloman. La finele acțiunii culturale, Mihai Vintilă a răspuns unor întrebări ale publicului referitoare la conținutul volumului său de publicistică. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și schimburi de cărți. Toți cei aflați în sală au fost invitați la o cafea pentru a socializa, pentru a se cunoaște mai bine. A fost încă o ieșire reușită a Mișcării literare Litera13. Numărul 8 ( An II ) al revistei Litera13 ajungând din nou în mâinile creatorilor și cititorilor din Buzău.

 

Autor Virgil Andronescu 21 Octombrie 2016, 17:39 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii