Muzeul Brăilei efectuează cercetări arheologice la Crihana Veche

De Frimu Ghinea 24 Iulie 2017, 12:46 Cultura Brailei

Muzeul Brăilei „Carol I” în colaborare cu Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Științe a Moldovei, Agenția Naţională Arheologică și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul efectuează cercetări arheologice la Crihana Veche (raionul Cahul, Republica Moldova), în baza unui acord de colaborare semnat între părți. Investigațiile de teren vizează două puncte: Aeroport (necropolă tumulară) și La Petricei (așezare aparținând culturii Sântana de Mureș Cerneahov).

Din colectivul de cercetare, coordonat de arheologul specialist Ion Ciobanu de la Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Științe a Moldovei, fac parte și dr. Costin Croitoru, arheolog expert, respectiv Vasilică Vernescu, conservator, de la Muzeul Brăilei „Carol I”.

Rezultatele cercetărilor arheologice vor fi prezentate public în cadrul unei sesiuni de comunicări ce va avea loc la Muzeul Brăilei „Carol I”, în toamna anului curent, după încheierea investigațiilor arheologice și prelucrarea materialului recoltat.  
 

 

Autor Frimu Ghinea 24 Iulie 2017, 12:46 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii