Concursul național de creație plastică și literară „Metaforă și culoare în zi de sărbătoare”, ediția a VIII-a, 2018

De Redactia 05 Ianuarie 2018, 15:32 Cultura Brailei

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” în parteneriat cu Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” și Liceul Teoretic „Panait Cerna” organizează Concursul național de creație plastică și literară „Metaforă și culoare în zi de sărbătoare”, ediția a VIII-a, 2018. Tema concursului este ”Tradițiile și obiceiurile sărbătorilor religioase Sfântul Nicolae și Naşterea Domnului” / ”Iarna”. Concursul se adresează elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal precum și cadrelor didactice care îi îndrumă în realizarea lucrărilor.

În perioada 15 ian. – 23 feb. 2018 va avea loc înscrierea participanților și trimiterea lucrărilor la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius”, urmând ca pe 5 martie să fie publicate rezultatele pe site-ul Bibliotecii.

Secțiunile concursului sunt:

A. Creație plastică - desen, pictură, grafică – tehnica de lucru la alegerea fiecărui participant (tempera, acuarele, creioane colorate, carioca, etc);

B. Creație literară - poezii, compuneri, eseuri (limba română /engleză/ franceză/ germană/ spaniolă).

La jurizarea lucrărilor se va ține cont de categoria de vârstă a participanților: 8 - 11 ani ; 12 - 15 ani ; 16 -19 ani.

Creaţiile literare vor respecta: redactarea - maxim o pagină A4, în Word, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând, margini 2 cm, obligatoriu cu semne diacritice. Creațiile plastice vor fi realizate pe o coală A4/A3, respectând tema concursului (tradițiile și obiceiurile sărbătorilor religioase Sfântul Nicolae și Nașterea Domnului; iarna). Fiecare lucrare expediată va avea în colţul din dreapta jos, o etichetă pe care vor fi trecute cu majuscule următoarele date: titlul lucrării, numele și prenumele copilului, clasa/vârsta, școala de proveniență, orașul/județul, numele cadrului didactic coordonator.

Lucrările împreună cu Fișa de înscriere și un plic A4 autoadresat și timbrat se expediază pe adresa: Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” (Aleea Învățătorilor nr.4, cart. Hipodrom), cu menţiunea pentru Concursul “ Metaforă și culoare în zi de sărbătoare”. Fiecare cadru didactic poate participa cu un număr de maxim 3 lucrări, indiferent de secțiune. Nu se percepe taxă de participare.

 

Autor Redactia 05 Ianuarie 2018, 15:32 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii