Marius Burhan - Ideologii ale prezentului, expoziţie de artă

De Frimu Ghinea 30 Iunie 2017, 09:54 Cultura Brailei

Sâmbătă, 1 iulie 2017, ora 18, la Galeria de Artă Gheorghe Naum a Muzeului Brăilei Carol I, (Piața Traian Nr. 3, intrarea prin strada Galați), va avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură şi instalaţie Ideologii ale prezentului, semnată de Marius Burhan, în prezenţa autorului.

Marius Burhan este artist, doctor în arte plastice şi decorative, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, curator, profesor şi autor de cercetări în domeniul artelor vizuale. Are în palmares 32 de expoziţii personale, organizate în România (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Galaţi) şi Italia (Roma, Veneţia) şi participări la peste 80 de expoziţii colective în România, Republica Moldova, Macedonia, Italia, Statele Unite. Este, de asemenea, o prezenţă constantă la biennale / târguri de artă vizuală, concursuri, simpozioane, conferinţe.

Expoziţia Ideologii ale prezentului este prezentată de Alexandra Titu, renumit critic de artă din Bucureşti, profesor la Facultatea de Arte şi Design a Universității de Vest Timişoara, instituţia la care Marius Burhan a absolvit Şcoala Doctorală, astfel:

Expoziţia de pictură și instalație dedicată de Marius Burhan realității atât de actuale a violenței, ca aspect fundamental al războiului cu formele lui clasice și metastazierea sa în terorism, pornește de la convingerea că războiul modern și actual nu au caracter spontan, ci sunt rezultatul unor strategii de ansamblu ale conflictului între civilizații diferite și scopuri similare a căror brutalitate concretă și lăcomie nesăbuită sunt travestite în ideologii sofisticate, bazate pe seturi de principii antagonice.

La nivelul reprezentării, lucrările realizează atmosfera presantă de haos, de distrugere prin violența mișcării maselor informale de culoare, în relații violente, cu întrepătrunderi fluide, context în care se disting forme reziduale de clădiri și figuri de soldați, și resturi agresive de instrumentar războinic.

Actuala expoziție face parte dintr-un ciclu mai amplu dedicat violenței, geografiei și resorturilor sale.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1 – 20 iulie 2017, la Galeria Gheorghe Naum a Muzeului Brăilei Carol I (intrarea prin strada Galaţi).

 

 

Autor Frimu Ghinea 30 Iunie 2017, 09:54 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii