Mariana Gorczyca lanseaza - Să iau cuvintele cu mine

De Redactia 24 Octombrie 2016, 11:06 Cultura Brailei

Mariana Gorczyca lanseaza - Să iau cuvintele cu mine

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită joi, 27 octombrie, ora 17.00, la lansarea cărții „Să iau cuvintele cu mine”, semnată de Mariana Gorczyca. Invitați să prezinte cartea sunt: scriitorul Viorel Coman și prof. Marioara Novac. Evenimentul are loc la Sala „Fănuș Neagu” și este moderat de Dragoș Adrian Neagu, directorul intituției gazdă.

Despre ultimul său volum de proză „Să iau cuvintele cu mine” (2016) autoarea ne spune că este: “o carte născută din călătoriile mele. Unii colecționează magneți de frigider. Eu colecționez cuvinte și poveștile lor: Paris, Fredrikstad, Goteborg... „

Mariana Gorczyca (n. 1 martie 1956) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca în 1983 și Facultatea de Filosofie, Comunicare și Jurnalism a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu în 2002.

În prezent, predă lb. română și italiană la Colegiul Național „Mircea Eliade“ din Sighișoara și este profesor asociat la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca. A debutat editorial în 2003 cu volumul „Versuri pentru pauza mare” și este autoarea romanelor: „Cheful nu se organizează, vine de la sine” (2005), „Cadenţă pentru marş erotic” (2010) și „Parcurs” (2013). Dr. Mariana Gorczyca are numeroase articole, interviuri și eseuri publicate în revistele literare din ţară şi străinătate.

 

Autor Redactia 24 Octombrie 2016, 11:06 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate