Elevul Luca-Alexandru Marin a obtinut premiul I la Concursul Naţional de Pian "Musica Mundi", ediţia a IV-a, Bucureşti, 31 martie - 2 aprilie 2017

De Frimu Ghinea 04 Aprilie 2017, 11:55 Cultura Brailei

Luca-Alexandru Marin - premiu pian

Luca-Alexandru Marin, elev în anul IV la clasa de pian prof. Raluca Ciucă din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, a participat la Concursul Naţional de Pian "Musica Mundi", ediţia a IV-a, Bucureşti, 31 martie - 2 aprilie 2017, la categoria Amatori şi a obţinut Premiul I la grupa de vârstă 9-11 ani, avansaţi. La această grupă s-a oferit câte un Premiu I, II şi III, precum şi o menţiune pentru cei mai buni din totalul de 51 de participanţi.

Organizat de Boem Club Pianos la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Bucureşti, concursul s-a desfăşurat într-o singură etapă, fiecare concurent interpretând câte două piese, integral din memorie. Juriul concursului a fost format din instrumentişti profesionişti şi din solişti de renume: lect. univ. dr. Răzvan Dragnea (preşedinte), profesor de pian Aida Chiciudeanu şi profesor de pian Mădălina Chiriac, ambele de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” Bucureşti.

Luca-Alexandru Marin a mai fost premiat şi la alte competiţii naţionale de profil, dintre cele mai recente amintind: Concursul Național de Interpretare pentru Pian Solo “Magic Piano”, ediţia I, București; Concursul Naţional de Interpretare Pianistică „Pianul fermecat”, ediţia a II-a, Galaţi; Concursul Naţional de Pian „Virtuozii”, ediţia a VIII-a, Brăila; Concursul Interjudeţean de Interpretare „Noelia Prisecaru”, ediţia a VIII-a, Focşani - Secţiunea Formaţii instrumentale - pian la patru mâini şi Secţiunea Solişti instrumentişti - pian.

 

Autor Frimu Ghinea 04 Aprilie 2017, 11:55 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii