Lansarea antologiei de texte SF & F „Captivi în imaginar”

De Redactia 17 Martie 2019, 12:59 Cultura Brailei

Joi, 21 martie 2019, de la ora 17, la Sala „Fănuș Neagu” a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va avea loc lansarea antologiei de texte SF & F „Captivi în imaginar”. Cartea este rezultatul muncii desfășurate în cadrul Atelierului „Arta de a scrie”, organizat la bibliotecă în perioada martie – decembrie 2018 și coordonat de Elisaveta Drăghici, bibliotecar. Îndrumarea directă a tinerilor a fost realizată de lectorii Mircea Cărbunaru (publicist și scriitor) și Gabriel Leonard Sîrbu (booktuber).

Moderator eveniment: Elisaveta Drăghici.

Prezintă: Georgiana Troia, Mircea Cărbunaru și Gabriel Leonard Sîrbu.

Antologia cuprinde texte scrise de 5 autoare: Ana-Maria Burlacu, Adriana Burlacu, Raluca Mihaela Păcuraru, Eva-Teodora Urluială, Andreea-Florina Voicu. Publicația a apărut la editura „Proilavia” a bibliotecii, anul acesta.

„Volumul «Captivi în imaginar» este o premieră în peisajul cultural brăilean din mai multe perspective. În primul rând, este prima antologie de grup, de literatură science-fiction şi fantasy, care apare după 1990, în Brăila. În al doilea rând, aduce la lumină speranţa apariţiei unui nou val de scriitori SF&F brăileni, după atomizarea prematură a cunoscutului Cenaclu de Literatură şi Artele Imaginarului «Sfera»”, spune Mircea Cărbunaru.

 

 

Autor Redactia 17 Martie 2019, 12:59 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii