JANA ANDREESCU si GHEORGHE ANDREESCU. Expoziţie de pictură şi grafică

De Redactia 21 Septembrie 2016, 21:29 Cultura Brailei

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, ora 11.30, în spaţiul Galeriei de Artă „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian nr. 3 - intrarea prin strada Galați), va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Jana Andreescu şi Gheorghe Andreescu.

Jana Andreescu a absolvit, în 1980, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Muzeologie din cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. A predat la Liceul de Artă „D. Cuclin” şi la Colegiul Universitar Studium din Galaţi. Carierei didactice i se adaugă o susţinută activitate expoziţională, desfăşurată atât în ţară, cât şi în străinătate. A expus, singură sau în cadrul unor expoziţii colective, la Viena, Veneţia şi Roma, la Paris, Lyon, Freiburg, Bruxelles, Torino, Varna. Din 1991, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Secţia Grafică.

Gheorghe Andreescu a absolvit Facultatea de Desen (clasa Ioana Balotă) din cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în 1973, şi, opt ani mai târziu, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Muzeologie, din cadrul aceleiaşi instituţii. S-a afirmat în primul rând ca pictor şi grafician, dar a realizat deopotrivă artă monumentală şi scenografie. Palmaresul său cuprinde numeroase expoziţii personale şi de grup, în România şi peste hotare (Tokyo, Veneţia, Paris, Viena, Budapesta, Bruxelles ş.a.). Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici, Secţia Grafică, din 1991. Gheorghe Andreescu nu cunoaşte fenomenul artistic doar din ipostaza practicianului, ci şi din aceea a muzeografului, a restauratorului şi a colecţionarului.
Activitatea soţilor Andreescu, desfăşurată cu consecvenţă timp de peste patru decenii, marchează un capitol consistent în viaţa culturală locală şi regională. În semn de recunoaştere a serviciilor aduse culturii şi artei au primit, fiecare, în 2004, Medalia şi Diploma „Meritul Cultural”, Clasa a II-a, Categoria C „Arte Plastice”.

 

Autor Redactia 21 Septembrie 2016, 21:29 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii