Micii pianişti Ghinea Alin-Costinel şi Marin Luca-Alexandru au câştigat premii importante la Concursul Naţional „Magic Piano” Bucureşti

De Frimu Ghinea 13 Decembrie 2016, 11:57 Cultura Brailei

Premianti concurs pian

Ediția I a Concursului Național de Interpretare pentru Pian Solo “Magic Piano”, desfăşurată pe 10 Decembrie 2016 la Sala Dalles din București, a reprezentat un eveniment important în viaţa micilor pianişti Ghinea Alin-Costinel şi Marin Luca-Alexandru de la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, coordonaţi de profesor Raluca Ciucă, care au câştigat Premiul I, respectiv Premiul de excelenţă în cadrul categoriei Hobby.

Organizatorii îşi doresc, prin acest Concurs, să promoveze muzica instrumentală în rândul cât mai multor tineri dornici de afirmare, dar și să dezvolte spiritul competitiv. De asemenea, Concursul urmăreşte stimularea valorilor interpretative instrumentale și plasarea acestora în rândul elitei muzicii românești.

Concurenții brăileni au interpretat din memorie piese cunoscute din literatura pianistică: Ghinea Alin-Costinel a încântat publicul cu „Menuet” de J. Dussek şi „Piesă” (30 piese pentru pian) de M. Eisikovits, în timp ce Marin Luca-Alexandru a impresionat audienţa cu „Rondo” de H. Lichner şi „Toccatina” de P. Kadosa.

De altfel, cei doi elevi sunt premianţi ai mai multor competiţii naţionale de profil, dintre cele mai recente amintind: Concursul Naţional de Interpretare Pianistică „Pianul fermecat”, ediţia a II-a, Galaţi; Concursul Naţional de Pian „Virtuozii”, ediţia a VIII-a, Brăila; Concursul Interjudeţean de Interpretare „Noelia Prisecaru”, ediţia a VIII-a, Focşani - Secţiunea Formaţii instrumentale - pian la patru mâini şi Secţiunea Solişti instrumentişti - pian, toate desfăşurate în 2016.

 

Autor Frimu Ghinea 13 Decembrie 2016, 11:57 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii