Frații Matei lansează trei cărți

De Virgil Andronescu 17 Martie 2018, 15:54 Cultura Brailei

Vergil Matei - dincolo de patul armei

În data de 27 aprilie 2018, în sala Fănuș Neagu a Bibliotecii Județene Panait Istrati din Brăila, va avea loc o triplă lansare de carte. Jurnalistul și scriitorul Vergil Matei va lansa volumul de proză, de tip jurnal, Dincolo de patul armei – jurnal de diribau. Cartea a ieșit recent de sub tiparul editurii Lucas din Brăila, are 212 pagini și este prefațată de regetatul prof. univ. dr. Ion Marin, fost decan al Universității Hyperion, Facultatea de Ziaristică.

Grafica primei coperte - excepțional realizată, aparține lui Liviu Otânceală, un bun prieten al autorului, stabilit de multi ani în Spania. Coperta patru conține, alături de fotografia scriitorului, cinci texte critice semnate de nume importante ale literaturii și criticii literare contemporane: Ioan Toderiță, Emilian Marcu, A.G. Secară, Daniel Teodoreanu și Vasile Datcu.

Cartea Dincolo de patul armei – jurnal de diribau este o ediție revizuită și adăugită a volumului cu acelasi titlu apărut la editura Torent Press din Brăila ăn anul 2015.

Fratele acestuia, Nicolae Matei, va lansa volumul de versuri Călător printre anotimpuri, iar celălalt frate Matei Dumitru, va lansa volumul de proză memorialistică Pe moșia Rusetteștilor.

 

 

 

Autor Virgil Andronescu 17 Martie 2018, 15:54 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii