Elena Dumitrescu Nentwig lansează cartea Taina celor două perle

De Comunicat 10 Aprilie 2019, 21:16 Cultura Brailei

Muzeul Brăilei vă invită vineri, 12 aprilie 2019, ora 11, la sediul din Piața Traian, nr. 3, în sala mare la lansarea cărții Taina celor două perle, de Elena Dumitrescu Nentwig. Ilustrațiile cărții au fost realizate de Raluca Pascu.

Prezintă:
- dr. Viorel Coman, scriitor, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor - secția „critică și istorie literară”.
Moderator: prof. univ. dr. Ionel Cândea, managerul Muzeului Brăilei.

Elena Dumitrescu-Nentwig s-a născut la Brăila. A absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” București, la clasa profesorilor Valentin Teodorian și Hero Lupescu. Este soprană lirică a cărei recunoaștere internatională a avut loc după anul 1970, imediat după plecarea sa în exil. A cântat cu parteneri celebri pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel.

După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a inițiat, predă lecții de canto tinerilor din Belgia și Portugalia, aflați la început de carieră.

În paralel, talentul literar nu i-a dat pace și de aceea scrie, în limbile română și germană, romane, piese de teatru, cărți pentru copii, care au avut ecouri favorabile în rândul cititorilor și în presa de specialitate.

În anul 2017, în cadrul Festivalului Internațional „Mihail Sebastian”, ediția a V-a, desfășurat în perioada 2-5 noiembrie, doamna Elena Dumitrescu Nentwig a lansat volumul Credinciosul meu dușman, tot la Muzeului Brăilei.

Odată cu lansarea volumului Taina celor două perle publicul se va întâlni și cu celelalte volume ale autoarei: Adevarate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…; Naufragiații din Brăila; Noi, romii și restul lumii; Credinciosul meu dușman; Iubire la margine de eșafod; De răsfoit - Basme și povestiri pentru copii.

 

 

Autor Comunicat 10 Aprilie 2019, 21:16 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii